Jezelf verkopen met je sollicitatiebrief

Jezelf verkopen met je sollicitatiebrief, waaraan je CV is toegevoegd, het kan! Het is echter niet de bedoeling dat je een informele en erg gezellige brief gaat schrijven. Met jezelf verkopen wordt bedoeld, positieve aandacht krijgen door je brief. Jouw brief valt op tussen alle andere sollicitatiebrieven. Je bent origineel, je brief sluit prima aan bij de functie waarop je solliciteert en je brief is persoonlijk. Vaak is je CV het eerste dat de recruiter of de werkgever zal bekijken. Het is dus van uiterst belang dat je CV goed is opgesteld. Vervolgens wordt jouw brief gelezen. Maak van deze brief geen herhaling van je CV. De lezer wil in korte tijd veel van jou te weten komen, dat hoeft echter niet dubbelop!

Verkoop jezelf met een sollicitatiebrief

Hoe stel jij een brief op waarin jij jezelf verkoopt? Zonder te overdrijven in elk geval, overdreven gedoe, daar houdt niemand van! Wat kun je wel doen? Verdiep je altijd eerst in de vacature. Past hierbij een hippe benadering, dan kun je dat gerust doen. In het andere geval stel je de brief wat formeler op. Presenteer jezelf, maak reclame voor jezelf en vertel dat jij de juiste persoon bent om de vacature op te vullen. Jij past binnen het bedrijf. Deze woorden moet je met voorbeelden versterken. Jij schrijft wel op dat je binnen het bedrijf past, maar vertel er ook bij waarom dat zo is. De toelichting is belangrijk om jezelf nog beter te verkopen.

Functie en solliciteren

Vaak zijn er veel kandidaten voor een bepaalde functie. Het is daarom ook zo belangrijk dat jij positief opvalt met je sollicitatiebrief. Vertel in de brief over je kwaliteiten zonder te overdrijven, vertel eventueel met welke opleiding(en) je nog bezig bent of welke je binnenkort wil gaan volgen. Vermeld dit alleen als het relevant is voor de baan waarop je solliciteert. Laat in de brief duidelijk naar voren komen dat het bedrijf jou, je inzet en je ambities nodig heeft. Geef voorbeelden! Ga er eens even voor zitten, want vaak is het eenvoudiger je zwakke kanten te benoemen dan je sterke. Praat er met anderen over, zij kennen je vaak beter dan jijzelf. Schrijf vooral zoals je bent, maak een persoonlijke brief, zorg dat je positief opvalt en dat de lezer nieuwsgierig naar je wordt. In dat geval is de kans groot dat er een persoonlijk gesprek volgt, waardoor je weer een stukje dichterbij jouw nieuwe baan komt.

Gerelateerde artikelen

Al meer dan 112.872 gebruikers maakten een cv

Met CV maker maak je snel en gemakkelijk binnen 15 minuten een onderscheidend en professioneel cv dat opvalt.

Start met CV maken

En maak 65% meer kans op een baan