CV-voorbeelden

Je wilt aan de slag met je cv, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? Bekijk dan onze professionele cv-voorbeelden hieronder en vind er een die bij je past!

+ CV maken
CV voorbeeld - administratief medewerker

Administratief medewerker

Auckland-template

StarStarStarStarStar
Cv voorbeeld - architect

Architect

Berkeley-template

StarStarStarStarStar
CV voorbeeld Student

Student

Edinburgh-template

StarStarStarStarStar
CV voorbeeld - projectmanager

Projectmanager

Princeton-template

StarStarStarStarStar
Cv-voorbeeld voor juristen

Jurist

Cambridge-template

StarStarStarStarStar
Cv-voorbeeld: pedagagogisch medewerker

Pedagogisch medewerker

Yale-template

StarStarStarStarStar
Cv-voorbeeld voor horecamedewerkers

Horeca

Stanford-template

StarStarStarStarStar
Cv voorbeeld - ICT

ICT

Otago-template

StarStarStarStarStar
Cv-voorbeeld filiaalmanager

Filiaalmanager

Hopkins-template

StarStarStarStarStar
cv-voorbeeld voor marketingmanager

Marketingmanager

Cornell-template

StarStarStarStarStar
Voorbeeld-cv: receptioniste

Receptioniste

Stanford-template

StarStarStarStarStar
Recruiter cv voorbeeld

Recruiter

Erasmus template

StarStarStarStarStar
Cv-voorbeeld: stage

Stage

Duke-template

StarStarStarStarStar
Voobeeld-cv: onderwijs

Onderwijs

Harvard-template

StarStarStarStarStar
C-voorbeeld voor erpleegkundige

Verpleegkundige

Erasmus-template

StarStarStarStarStar

Start nu met onze gratis cv-voorbeelden

Laten we eerlijk zijn, het schrijven van een goed curriculum vitae kan soms best lastig zijn. Het is tenslotte iets wat we niet elke dag doen. Om je te helpen, hebben we hierboven een groot aantal professionele cv-voorbeelden geplaatst. Je vindt ongetwijfeld een geschikt voorbeeld tussen al deze cv's, ongeacht je opleiding, het aantal jaren werkervaring of de sector waarin je werkzaam bent.

Aanpassen van een cv-voorbeeld

Hoewel de bovenstaande cv-voorbeelden professioneel werden samengesteld, kun je ze niet zomaar klakkeloos overnemen. Je cv moet persoonlijk zijn en je eigen vaardigheden en professionele carrière weerspiegelen. Daarom is het belangrijk om je cv af te stemmen op de vacature en het bedrijf waar je solliciteert. Met een goed voorbeeld bij de hand en met behulp van onze cv builder wordt het maken van een cv een stuk eenvoudiger! Zo heb je altijd een sterke cv-template als referentie voor je eigen cv.

We raden aan om de volgende dingen te doen als je op zoek bent naar een nieuwe job:

  1. Bepaal naar welk soort job je wilt solliciteren

  2. Maak een selectie van vacatures of bedrijven waar je graag zou willen werken

  3. Zoek tussen onze cv-voorbeelden een leuke template die je graag zou willen aanpassen

  4. Bepaal nu welke vaardigheden of kennis belangrijk zijn voor dit soort job. Denk na hoe je deze kunt laten terugkomen in je eigen sollicitatie

  5. Begin nu met het maken van je cv. Presenteer de belangrijkste informatie eerst. Ergens moeite mee? Lees dan onze blog voor handige tips over specifieke onderdelen van je cv

Waaruit bestaat een goed cv-voorbeeld?

Werkgevers ontvangen soms honderden cv's voor elke vacature. Daarom adviseren we sollicitanten altijd om de belangrijkste informatie bovenaan hun cv te zetten. Een werkgever of recruiter moet in één oogopslag kunnen zien dat je een geschikte kandidaat bent.

Bij het ontwerpen van een goed cv raden we aan om minstens de volgende onderdelen op te nemen:

Je persoonlijke gegevens

Natuurlijk begin je een cv altijd met het verstrekken van je persoonlijke gegevens, zoals je naam, e-mailadres, telefoonnummer en woonadres. Daarnaast is het in Vlaanderen een goed idee om ook je geboortedatum, nationaliteit en burgerlijke staat op het cv te zetten. Heb je ook een rijbewijs? Vergeet deze zeker niet vermelden. Als je een persoonlijke website hebt, of een LinkedIn-profiel, dan mag je zeker de link naar de pagina's in kwestie delen.

Je werkervaring

Ben je klaar met het vermelden van je persoonlijke gegevens? Ga dan verder met het vermelden van je werkervaring. Ben je klaar met het vermelden van je persoonlijke gegevens? Ga dan verder met het vermelden van je werkervaring. De meest gebruikelijke manier is om je werkervaring in chronologische volgorde te presenteren. Dat wil zeggen dat je begint met je meest recente werkervaring. Dit doe je omdat je laatste job meestal het meest relevant is voor je toekomstige werkgever.  Probeer bij het beschrijven van je werkervaring de nadruk te leggen op taken en verantwoordelijkheden die ook belangrijk zijn in de job waarnaar je solliciteert.

Je opleiding

Indien je al enige jaren werkervaring hebt, dan is het gebruikelijk om je opleidingen op het einde van je cv te plaatsen. Werkgevers vinden echte werkervaring doorgaans belangrijker. Toch is het goed om je opleiding steeds te vermelden, aangezien het een beeld geeft van je capaciteiten.

Je vaardigheden

Voor elke job heb je bepaalde vaardigheden nodig. Bedenk bij het opstellen van je cv welke vaardigheden het belangrijkst zijn voor de job waarop je wilt solliciteren. Benoem deze vaardigheden en geef aan in hoeverre je er goed in bent. Denk niet alleen aan persoonlijke vaardigheden, maar ook aan technische vaardigheden.

Optionele onderdelen van je cv

De bovenstaande onderdelen vormen de basis van ieder cv. Als je echter wilt opvallen tegenover andere kandidaten, dan is het een goed idee om te kijken welke van de onderstaande elementen je kunt toevoegen om je sollicitatie op te laten vallen. Beperk je wel zoveel mogelijk tot informatie die waarde toevoegt voor je potentiële werkgever en die relevant is voor de functie waarop je solliciteert.

Persoonlijk profiel

Een goed cv begint altijd met een persoonlijk profiel. Dit is een soort intro waarin je jezelf kort voorstelt, aangeeft wat je grootste kwaliteiten zijn en meer vertelt over wat je zoekt. Besteed voldoende aandacht aan je profiel. Vaak wordt dit onderdeel het meest aandachtig gelezen. Bekijk de voorbeelden hierboven om inspiratie op te doen of lees in onze blog hoe je het best een persoonlijk profiel kunt schrijven.

Cursussen en certificaten

Heb je cursussen gevolgd of certificaten behaald die waardevol kunnen zijn voor je nieuwe werkgever? Dan is het een goed idee om deze in je cv op te nemen. Cursussen en certificaten staan ook voor een zekere mate van nieuwsgierigheid en gerichtheid op zelfontwikkeling. Dat is nog een reden om ze aan je cv toe te voegen.

Referrals

Door referrals op je cv te benoemen, geeft je extra geloofwaardigheid mee aan alle geclaimde kennis, vaardigheden en eigenschappen in het cv. Referrals tonen aan dat mensen met wie je hebt samengewerkt deze beweringen kunnen bevestigen. Vanwege privacyredenen is het niet verstandig om hun contactgegevens in je eerste cv op te nemen. In plaats daarvan is het beter om alleen hun naam en functie te vermelden. Alleen als je toekomstige werkgever contact wil opnemen met je referral, kun je contactinformatie delen, mits ze daar toestemming voor geven.

Prestaties

Wil je echt uitblinken? Dat moet je concrete prestaties en resultaten op je cv benoemen. Bij voorkeur doe je dat aan de hand van cijfers of treffende voorbeelden. Dit laat zien dat je een ambitieuze werknemer bent met passie voor je werk. Werkgevers gaan immers op zoek naar mensen die echt iets voor hun bedrijf kunnen betekenen.

Aanvullende activiteiten

Aanvullende activiteiten zijn activiteiten die je buiten je werktijd doet, zoals vrijwilligerswerk bij een bedrijf, club of vereniging. Aanvullende activiteiten kunnen een geweldige manier zijn om werkervaring op te doen. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om vaardigheden te laten zien waar je geen of minder ervaring mee hebt in professionele omgevingen. Ze laten ook een hoge mate van betrokkenheid zien.

Hobby’s en interesses

Het toevoegen van hobby's of interesses aan je cv is vooral aan te raden wanneer deze gerelateerd zijn aan de functie waarop je solliciteert. Dit onderdeel is zeker geen verplichting, maar geeft wel een "persoonlijk tintje" aan je cv. Dit wordt vooral geapprecieerd in bedrijven waar een informele bedrijfscultuur heerst.

Sollicitatiebrief

Naast het creëren van een goed cv kun je bij ons ook terecht voor het schrijven van een geslaagde sollicitatiebrief. Bekijk de voorbeelden, lees onze tips, en creëer je motivatiebrief met een van onze templates.

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv