CV

>

Opleidingen op je cv vermelden

StarStarStarStarStar

Opleidingen op je cv vermelden

door CVMaker

  • CV
  • · September 09 2022
  • · 1 min lezen
Opleidingen op je CV vermelden

Inhoudsopgave

Ga je de opleidingen op je cv vermelden of niet? Een andere vraag die in je op kan komen is of je eerst je werkervaring plaatst of eerst je opleidingen. Het is in ieder geval belangrijk dat je de opleidingen die je hebt gevolgd (en hebt afgerond) goed op je cv plaatst. Of je eerst je werkervaring of opleidingen plaatst, hangt af van het aantal jaren werkervaring dat je hebt. Je opleidingen dienen hoe dan ook op je cv vermeld te worden, zodat je toekomstige werkgever een beeld heeft van wat je allemaal kent.

Je gaat een cv maken en dan is het van belang dat je een duidelijke structuur hanteert. Stel jezelf daarbij de vraag wat maakt mij een interessante kandidaat? Is mijn werkervaring interessant of toch de opleidingen die ik heb afgerond? Hoe denk je dat een werkgever naar je cv zal kijken? Als de opleidingen die je hebt gevolgd interessant zijn voor je werkgever, plaats dan eerst je opleidingen.

Makkelijk en snel een professioneel cv maken, begin direct

Cv maken

Opleidingen teruglopend (omgekeerd chronologisch) op cv

Meestal gebruik je op een cv de teruglopende volgorde. Je zet onder het kopje opleidingen bovenaan de opleiding of de cursus die je als laatste hebt gevolgd. Dan zet je de opleiding die je daarvoor hebt gevolgd, etc. Aan de linkerzijde plaats je de maanden en/of jaren wanneer je de opleiding hebt gevolgd. Vervolgens geeft je aan de rechterzijde informatie over de inhoud van de opleiding. Dit kan bijvoorbeeld een vakkenpakket zijn. Het kan ook de minor zijn die je hebt gevolgd bij het afronden van je opleiding. Een speciale verdieping kan namelijk ook interessant zijn voor een werkgever.

Chronologisch cv en opleidingen

Als je de keuze maakt voor een chronologisch cv, dan ga je je opleidingen op chronologische volgorde van de activiteiten plaatsen. Hierbij rangschik je de opleidingen van de laatst genoten naar de eerst gevolgde opleiding. Bij de indeling van je cv plaats je de opleidingen echter boven je werkervaring.

Geen opleidingen gevolgd, wat nu?

Het kan zijn dat je nog geen opleidingen hebt gevolgd. Dit is geen ramp, er zijn altijd werkgevers op zoek naar mensen die nog studeren of naast hun werk een opleiding willen volgen. Misschien heb je wel ervaring en is dit voor je toekomstige werkgever voldoende

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op September 09 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Ook interessant

vaardigheden cv
  • CV
  • · Sep 07 2022
  • · 1 min lezen

Het vaardigheden cv

door CVMaker

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv