CV-voorbeelden

DropDown

Architect

StarStarStarStarStar

Architect

Diego heeft bewust gekozen voor de Berkeley-template. Hiermee kan hij, als ervaren architect, zijn werkervaring en projecten op een overtuigende manier presenteren. Kort en krachtig.

Cv maken

"Ik ben een ervaren bouwkundig architect met frisse ideeën, die snel denkt en goed kan anticiperen. Ik kijk met trots terug op mijn bijdrage aan bekroonde en uitzonderlijke bouwprojecten, terwijl ik elke dag weer iets nieuw probeer te leren. Met programma's als AutoCAD, Revit, Grasshopper en Adobe Photoshop kan ik goed uit de voeten. Ik ben op zoek naar een team dat passie heeft voor het vak, zodat we samen mooie projecten kunnen realiseren."

Diego Garcia - Architect

Cv voorbeeld - architect

Inhoudsopgave

Voorbeeld-cv voor architect: tips en advies!

Wist je dat een HR-manager gemiddeld 6 seconden naar een cv kijkt? Kies daarom voor een cv met een mooie opmaak die alle info duidelijk weergeeft. Dit geldt vooral voor architecten, omdat hun cv hun creativiteit en designvaardigheden weerspiegelt. Met een prachtig architecten-cv vergroot je de kans dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Wil je weten hoe je kunt opvallen? Ontdek hier een aantal tips voor het maken van een professioneel architecten-cv.

Hoe ziet een goed architecten-cv eruit?

Een architecten-cv verschilt op verschillende manieren van een traditioneel cv. Naast de verplichte velden, zoals je persoonlijke gegevens, persoonlijk profiel en persoonlijke vaardigheden, zijn er ook onderdelen die uniek zijn voor een architecten cv. Zo zijn bijvoorbeeld je "hard skills" of professionele vaardigheden erg belangrijk, zoals je grafische vaardigheden of kennis van AutoCAD.

Je cv moet ook een gedetailleerd overzicht geven van je ervaring, zodat het architectenbureau een duidelijk beeld krijgt van het soort projecten dat je aankunt. Ben je vooral gespecialiseerd in de bouw van particuliere woningen? Of ben je eerder geïnteresseerd in design projecten? In het ervaringsgedeelte ga je dieper in op je afgewerkte architectuurprojecten en je rol binnen het architectenteam. Met een goed architecten-cv ziet de HR-manager dus in één oogopslag dat jij een geschikte kandidaat bent.

Voorbeeld-cv voor architecten

Voorbeeld-cv - architect

Download dit voorbeeld - Architecten-cv

Welke onderdelen moet je toevoegen aan je cv?

Bij elke voorbeeld architecten-cv zie je bepaalde onderdelen terugkomen, zoals een foto, je persoonlijke gegevens, een korte introtekst en tenslotte je persoonlijke vaardigheden. Met een sterk profiel geef je vorm aan je cv en krijgt de HR-manager meteen een voorproefje van je ervaring en ambities.

Wat schrijf je in je persoonlijk profiel?

Je profieltekst kan het verschil maken. In deze korte inleiding vermeld je je persoonlijke vaardigheden en ervaring in de architectenwereld. Houd deze tekst kort met maximaal 6 regels. Geef relevante informatie met concrete voorbeelden. Bekijk de vacature om inspiratie op te doen. Zoekt het bedrijf een architect met ervaring in stedelijke ontwikkeling? Is het voor hen belangrijk dat je met AutoCAD kunt werken? Verwerk deze ervaring in je persoonlijk profiel zodat deze overeenkomt met wat het bedrijf in de vacature vermeldt.

Eindig je persoonlijk profiel door je missie of carrièredoel kort te formuleren. Schrijf in één zin wat je zoekt in je toekomstige job zodat je ambities duidelijk zijn.

Welke soft skills zijn belangrijk als architect?

Ook het benadrukken van je persoonlijke vaardigheden kun je een voorsprong geven. Benadruk dat je goed in een team kunt werken, want op een architectenbureau worden projecten vaak door meerdere mensen gecoördineerd. Duidelijke communicatie met ingenieurs, aannemers en andere architecten is ook op locatie nodig. Probleemoplossend denken is een andere belangrijke vaardigheid voor een architect, net als stressbestendigheid en creativiteit. Als je deze vaardigheden op je architecten-cv hebt staan, profileer je jezelf als een competente architect.

Andere soft skills die je kunt vermelden als architect zijn:

  • organisatorische vaardigheden zodat je mensen op een werf kunt coördineren.

  • een diplomatische instelling om eventuele conflicten op te lossen.

  • sociale vaardigheden zodat je je ontwerpen kunt toelichten.  

  • doelgerichtheid om te benadrukken dat je doorgaat totdat een project afgerond is.

Met ons is het maken van een professioneel cv kinderspel!

Nu beginnen

Welke onderdelen bevat een goed architecten-cv?

Naast de klassieke onderdelen zie je op bepaalde architecten-cv's ook jobspecifieke onderdelen. Een architect zet zijn of haar ervaring in de verf met concrete voorbeelden van projecten en prestaties in de bouwsector. Daarnaast heeft je cv een technisch onderdeel waarin je je professionele vaardigheden benadrukt.

Welke ervaring kun je toelichten?

De HR manager van een architectenbureau wil graag concrete voorbeelden zien van je prestaties. Wees daarom zo specifiek mogelijk bij het vermelden van je ervaring. Geef aan bij welk bureau je al hebt gewerkt en welke verantwoordelijkheden je daar had.

Vermeld vervolgens welke projecten je bij elk kantoor hebt voltooid en welke functie je binnen het project had. Was je supervisor? Zat je in het interieur design team? Of werkte je als stagiair? Door je rol te benoemen, weet de HR-manager meteen welke ervaring je al hebt. Geef tijdens het gesprek meer informatie over het project en je verantwoordelijkheden.

Hoe ziet het technische deel van je cv eruit?

Naast je soft skills zijn ook je hard skills een belangrijk onderdeel van je architecten-cv. Deze technische vaardigheden heb je misschien opgedaan tijdens je studies, je carrière of op een avondschool. Voor een architect is kennis van bepaalde computerprogramma's, zoals AutoCAD, InDesign, Photoshop, Office of Revit, een mooi pluspunt. Met behulp van percentages of een sterrensysteem kun je aangeven hoe vaardig je bent met deze programma's.

Heb je een bijkomende opleiding, zoals stedenbouw, ruimtelijke ordening of landschapsarchitectuur? Deze professionele vaardigheden onderscheiden je van andere kandidaten. Zorg ervoor dat ze duidelijk worden benadrukt. Houd het wel relevant en breng zorg voor een goed evenwicht met de soft skills op je cv om geloofwaardig te blijven.

Andere hard skills die je kunt vermelden als architect zijn:

  • mathematische vaardigheden voor het inschatten van budgetten.

  • tekenvaardigheden om ideeën te vertalen naar een ontwerp.

  • kennis van bouwregels en veiligheidsvoorschriften. 

  • een opleiding in architecturale specialisaties, zoals restauratie of sustainable design.

Hoe kun je je onderscheiden van andere kandidaten?

Het geheim van een succesvol architecten-cv? Alles begint bij de vacature zelf. Elke vacature vermeldt de vaardigheden, kennis en ervaring die de kandidaat moet hebben. Lees deze goed door zodat je een duidelijk beeld hebt van wat het bedrijf zoekt. Pas je cv vervolgens waar nodig aan om ervoor te zorgen dat het aansluit bij de verwachtingen van de HR-manager.

Wordt kennis van AutoCAD als vereiste genoemd? Benadrukt deze werkgever het belang van werken in teamverband? Willen ze iemand met ervaring in stedenbouw? Maak dan van deze vaardigheden een prioriteit op je cv. Zet ze iets hoger in je cv of zet ze in het vet. Dit zal je cv een boost geven, omdat je vaardigheden opvallen en ook matchen met de verwachtingen van het bedrijf. Bovendien maak je op deze manier meer kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv