CV-voorbeelden

DropDown

Stage

StarStarStarStarStar

Stage

Door haar beperkte werkervaring als student heeft Reshma zich gericht op haar persoonlijke profiel, vaardigheden en opleiding. Met behulp van het Duke-template wordt alle informatie op een professionele manier gepresenteerd.

Cv maken

"Ik heb bewust gekozen voor de bacheloropleiding Bedrijfskunde omdat ik ben opgegroeid in een familie van ondernemers en omdat ik mijn vaardigheden op dit gebied wil ontwikkelen. Ik ben een discrete maar proactieve teamspeler die graag met cijfers werkt en weet hoe ik dingen voor elkaar moet krijgen."

Reshma Roemer - Stagiair

Cv-voorbeeld: stage

Inhoudsopgave

Voorbeeld-cv voor stagiaires: tips en advies

Stage lopen is een van de belangrijkste onderdelen van je studies, omdat je in deze periode onder andere kennismaakt met de sector waarvoor je studeert. Het kan ook dienen als een test om te zien of wat je in theorie hebt geleerd in de praktijk kan worden toegepast. Daarnaast is deze periode een goed moment om je horizon te verbreden en een ander of breder beeld te krijgen van de mogelijkheden van je gekozen studie. Als alles goed gaat, heb je na je stageperiode een ruimer beeld van je eigen krachten, wensen en ambities.

Stagiaires zijn erg gegeerd bij bedrijven. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat je na een goede stageperiode vaak een volwaardige werknemer kunt worden, wat werkgevers natuurlijk erg op prijs stellen! Het is niet ongewoon dat stagiairs na hun opleiding of afstuderen weer in dienst treden bij het bedrijf waar ze stage liepen, omdat de werkgever blij met hun prestaties.

Maar voordat het zover is, moeten ze solliciteren naar een job, en bij die sollicitatie hoort natuurlijk een professioneel en opvallend cv. Maar hoe doe je dat als je nog student bent en weinig of geen werkervaring hebt?

In het onderstaande artikel hebben we een aantal praktische tips op een rijtje gezet om je te helpen een stijlvol stage-cv op te stellen.

Ga nu aan de slag met jouw cv!

Cv maken

Voorbeeld cv - stage

Voorbeeld cv - stage
Download dit voorbeeld: stage-cv

Een stage is meer dan alleen werkervaring opdoen!

Een stage is, kort uitgelegd, kennismaken met een job en werkervaring opdoen. Maar dat is nog niet alles. Een stage duurt een paar weken tot ongeveer zes maanden. Tijdens deze periode vervang je school, het lesrooster en je klasgenoten door een echte werkomgeving, een werkrooster en collega's. Als je nog twijfelt over je studiekeuze, dan kan dit een goed moment zijn om door middel van werkervaring een idee te krijgen van wat de job echt inhoudt, of wat er nog meer mogelijk is in het vakgebied.

Netwerk voor de toekomst

Maar vergis je niet: een stage duurt maar zo lang en op een gegeven moment ga je weer terug naar school. Vergeet niet dat je in deze periode waardevolle professionele contacten kunt opdoen, waarvoor je jezelf in de toekomst dankbaar zult zijn. Alles begint echter met het opstellen van een goed stage-cv.

Weinig of geen werkervaring?

Als je nog studeert, is de kans klein dat je veel werkervaring hebt. Daarom is het belangrijk dat je in je cv je persoonlijke informatie op een slimme manier vermeldt. In het geval van je stage-cv kun je bijvoorbeeld het beste eerst je opleiding vermelden, gevolgd door je werkervaring en vaardigheden. Op deze manier benadruk je eerst de waarde van je studies.

Vermeld studentenjobs!

Heb je alleen een studentenjob zoals vakkenvuller of tomatenplukker gehad? Schaam je niet en vermeld dit gerust op je cv. Het is misschien geen job die relevant en nuttig is voor het stagebedrijf, maar het zegt zeker iets over je gevoel voor discipline, je doorzettingsvermogen en je bereidheid om te werken.

Heb je tijdens een studentenjob een coördinerende rol gekregen? Zo ja, vergeet dat dan niet te vermelden. Bij een studentenjob als callcenterverkoper gaat het vaak om wekelijkse targets en verkoopvaardigheden. Dit zijn vaardigheden die het vermelden op je cv waard zijn.

Ook vrijwilligersfuncties kun je vermelden. Dit geeft aan dat je maatschappelijk betrokken bent en mogelijk ook over sociale vaardigheden beschikt!

Hielp je vroeger regelmatig mee in het familiebedrijf? Zo ja, dan is dit ook werkervaring die je met een gerust hart op je cv kunt zetten. Opgroeien en meehelpen in een familiebedrijf laat zien dat er misschien een ondernemer in je schuilt. Dit geeft de indruk dat je bent opgegroeid in een omgeving waar je verantwoordelijkheid kreeg.

Jouw vaardigheden kunnen het verschil maken

Als je weinig of geen werkervaring hebt, moet je vertrouwen op je vaardigheden. Dit is een andere manier om aan te geven waar je goed in bent zonder per se over werkervaring te beschikken. Tijdens je opleiding heb je vast persoonlijke ontwikkelingsplannen of reflectieverslagen moeten schrijven. Haal deze verslagen tevoorschijn en kijk of je 3 relevante vaardigheden kunt vinden die je op je stage-cv kunt vermelden.

Heb je nog nooit zo'n verslag gemaakt? Dan kun je voor jezelf nagaan hoe het zit met je sociale vaardigheden, hoe het zit met je technische, politieke en conceptuele vaardigheden en dit kort voor jezelf beschrijven. Kies hieruit 2 of 3 relevante vaardigheden en verwerk deze bijvoorbeeld in je persoonlijk profiel waar we in het volgende deel dieper op ingaan.

Een andere manier om je vaardigheden op je cv te vermelden is door een apart onderdeel te maken en ze daaronder te vermelden. Als je je cv maakt met onze cv-builder, dan krijg je de vrijheid om zelf op een professionele en creatieve manier met je vaardigheden aan de slag te gaan.

Als je aangeeft dat je communicatief bent of een andere vaardigheid hebt, dan is het belangrijk om er altijd bij te zetten waarom je denkt dat je dit bent of kunt. Schrijf dus niet alleen op wat je vaardigheid is, maar ook waarom je deze vaardigheid hebt.

Camera Flash

Voorbeeld

Tijdens mijn studentenjob als callcentermedewerker bij een internationaal telecommunicatiebedrijf bleek tijdens de evaluatiegesprekken dat ik zeer klantvriendelijk ben en duidelijk communiceer.

Hobby’s en interesses

Hobby's en interesses kunnen in je voordeel werken bij het maken van je stage-cv. Ben je bijvoorbeeld aangesloten bij een voetbalclub en voetbal je wekelijks of doe je aan scouting? Zeker vermelden! Dit toont aan dat je discipline hebt. Als je graag taarten bakt en regelmatig nieuwe desserts uitprobeert, noem dit dan gerust, want het laat je creativiteit zien.

Persoonlijk profiel voor je stage-cv

Het persoonlijk profiel is een van de belangrijkste onderdelen van je cv. Daarom kun je het goed gebruiken als je op zoek bent naar een geschikte stageplaats. Studenten weten misschien niet hoe ze moeten omgaan met de weinige werkervaring die ze hebben, waardoor ze het gevoel hebben dat ze weinig of niets te vermelden hebben.

Er zijn echter veel dingen die je wel gewoon kunt vermelden. Veel meer dan je denkt!

Weet je al bij welke bedrijven je op zoek gaat naar een stageplaats? Stem dan je persoonlijk profiel af op de vacature of op wat het bedrijf doet. Heb je een bedrijf op het oog, maar hebben ze op dit moment geen vacatures op hun website staan? Kies dan een rustig moment om de HR-afdeling op te bellen en te vragen of het goed is dat je een open sollicitatie stuurt voor een stageplaats. Misschien komt er dan voor jou iets vrij.

Persoonlijk profiel voor stagiaire zonder werkervaring

Mijn naam is Simone Cohen en ik studeer Human Resource Management. Mijn passie is om met mensen te werken en goed gebruik te maken van hun kwaliteiten, zodat iedereen zoveel mogelijk vooruit kan komen in zijn carrière. Tijdens mijn stage wil ik mezelf graag uitdagen en zoveel mogelijk vaardigheden onder de knie krijgen.

Persoonlijk profiel voor stagiaire met weinig werkervaring

Ik heb bewust gekozen voor de studie commerciële economie omdat ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin, regelmatig heb meegewerkt in ons familiebedrijf en me verder wil ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap. Ik ben een rustige maar proactieve teamspeler die graag werkt aan de ontwikkelingen van social media op commercieel gebied.

Als je weinig of geen werkervaring hebt, dan kun je je persoonlijk profiel gebruiken om je vaardigheden te benadrukken. Omdat de tekst van je persoonlijk profiel vrij hoog op je cv staat en snel opvalt, is de kans groter dat de recruiter deze als eerste leest, waardoor deze informatie beter blijft hangen.

Om deze reden is het dus slim om je persoonlijk profiel te gebruiken om te laten zien welke vaardigheden je hebt die van pas kunnen komen op je toekomstige stage. In het vorige deel van dit artikel hebben we beschreven hoe je je vaardigheden kunt achterhalen, zodat je informatie hebt die je in je persoonlijk profiel kunt opnemen. Deze soft skills en hard skills zijn net zo waardevol als je opleiding.

Schrijf je persoonlijk profiel altijd in de ik-vorm. Door in de derde persoon over jezelf te schrijven, creëer je een zekere afstand tot je eigen verhaal.

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv