CV-voorbeelden

DropDown

Administratief medewerker

StarStarStarStarStar

Administratief medewerker

Dit is een voorbeeld-cv zonder foto voor een administratief medewerker. Je bent nooit verplicht om een foto op je cv te zetten. Onze cv-templates worden automatisch aangepast. De Auckland-template is zakelijk, overzichtelijk en vermeld de belangrijkste informatie voor een potentiële werkgever.

Gebruik dit cv

"Ik heb veel ervaring als administratief medewerker, vooral in de financiële sector. Ik blink vooral uit in het verwerken van facturen, het opstellen van rapporten, het beheren van crediteuren- en debiteurenrekeningen en tot slot het uitvoeren van salarisadministraties. Ik ben rekenvaardig, werk nauwkeurig en ben goed in het verzorgen van zowel interne als externe communicatie."

Rachel Verhulst - Administratief medewerker

CV voorbeeld - administratief medewerker

Inhoudsopgave

Voorbeeld-cv administratief medewerker

Ben je op zoek naar een nieuwe job als administratief medewerker? Dan wil je een goede indruk maken bij je nieuwe werkgever, met een goed en verzorgd cv waarmee je opvalt. Het maken van een overzichtelijk en opvallend cv is echter een hele uitdaging. Wat zet je erin? Welke elementen zijn belangrijk en wat kun je beter weglaten uit je cv? In deze blog leggen we uit hoe het moet en hoe je die felbegeerde job kunt bemachtigen!

Maak vandaag nog een succesvol cv!

Cv maken

Uit welke onderdelen bestaat een administratief cv?

Een paar dingen mogen zeker niet ontbreken op je cv:

  • Je contactgegevens: lijkt voor de hand liggend, maar je moet er in ieder geval voor zorgen dat hier geen fouten in staan. Het geeft geen goede indruk als je bijvoorbeeld een fout in je naam of adres hebt staan. Gebruik daarnaast een professioneel e-mailadres (met je echte naam, geen nickname) en een mobiel telefoonnummer. Recruiters kunnen je zo gemakkelijk contacteren. Zorg ervoor dat je goed bereikbaar bent via deze contactgegevens!

  • Je werkervaring: natuurlijk is het heel belangrijk om je werkervaring te vermelden. Vermeld je werkervaring boven je opleiding, aangezien het relevanter is voor je sollicitatie. Geef per functie aan welke verantwoordelijkheden je had en welke vaardigheden je hebt ontwikkeld.

  • Je opleiding: naarmate je meer werkervaring hebt, wordt je opleiding minder relevant. Je kunt het nog steeds vermelden, maar zet het dan onder je werkervaring. Heb je nog niet veel (relevante) werkervaring? Dan is het nuttig om je opleiding uitgebreider te belichten, bijvoorbeeld door bepaalde competenties, specialisaties of projecten te benadrukken.

Bovenstaande onderdelen staan op elk cv. Wil je opvallen tussen andere kandidaten? Dan moet je zeker een of meer van de volgende onderdelen toevoegen:

  • Een persoonlijk profiel: moderne cv's bevatten steeds een persoonlijk profiel. Dit is een korte inleiding of samenvatting van je cv. Je kunt hier meer over lezen in de volgende alinea. We zullen je ook een paar voorbeelden geven.

  • De talen die je spreekt: spreek je meerdere talen? Meertalige kandidaten hebben bij een groot aantal bedrijven een streepje voor. Vermeld alle talen die je spreekt.

  • Je vaardigheden: tijdens je studie en werk doe je bepaalde vaardigheden op die ook van pas komen in je nieuwe job. Denk aan het werken met bepaalde programma's. Daarnaast heb je misschien ook natuurlijke vaardigheden die van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan team- en communicatievaardigheden.

  • Cursussen en trainingen die je volgde: heb je bepaalde cursussen of trainingen gevolgd? Vermeld wanneer en eventueel het diploma of certificaat die je behaald hebt. Deze kunnen je helpen in je nieuwe job en laten zien dat je altijd probeert om jezelf te ontwikkelen.

  • Andere activiteiten: dit zijn activiteiten die je naast je werk en opleiding doet en die helpen om bepaalde vaardigheden of persoonlijke eigenschappen aan te tonen. Denk bijvoorbeeld aan het helpen in het bestuur van een vereniging of aan vrijwilligerswerk.

  • Interesses en hobby’s: dit geeft een persoonlijker beeld van jou als mens. Voeg enkel hobby's toe als ze een meerwaarde hebben voor de job. Als een bepaalde hobby ook twijfels kan oproepen, kun je het beter weglaten.

Voorbeeld-cv voor administratief medewerker

Voorbeeld - Administratief medewerker cv

Download dit voorbeeld - Administratief medewerker cv

Een foto op je cv is nooit verplicht. Je bepaalt zelf of je een foto wilt gebruiken. Onze cv-templates passen zich automatisch aan. Het bovenstaande cv is een voorbeeld zonder foto voor een sollicitatie als administratief medewerker. De template is zakelijk, overzichtelijk en bevat alleen de belangrijkste informatie.

Hoe schrijf je een persoonlijk profiel voor een cv als administratief medewerker?

Het is een goed idee om een persoonlijk profiel toe te voegen aan je cv. Hierin geef je in ongeveer 5 regels aan wie je bent, waar je naar op zoek bent, wat je ambities zijn, waar je voor staat en waar je in uitblinkt. Zorg ervoor dat je deze informatie op een interessante manier presenteert. Geen droge opsomming van wat je wel en niet kunt, maar een korte en krachtige introductie. Zorg er ook voor dat je je persoonlijke profiel afstemt op de vacature waarnaar je solliciteert!

Hoe een vacature als administratief medewerker eruit ziet, is bij elk bedrijf anders. In je persoonlijk profiel wil je duidelijk aangeven wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Werk je bijvoorbeeld graag samen met andere mensen, of ben je iemand die het liefst helemaal zelfstandig werkt? Ben je het liefst de hele dag met cijfers bezig of vind je het ook leuk om klantcontact te hebben? Door deze dingen goed te beschrijven kan een recruiter bepalen of jij de juiste kandidaat bent voor de job.

Maak vandaag nog een succesvol cv!

Cv maken

Persoonlijk profiel voorbeelden voor administratief medewerkers

Om je op weg te helpen met het schrijven van je persoonlijke profiel, hebben we hieronder een aantal voorbeelden toegevoegd:

Camera Flash

Voorbeeld-profiel: startende administratief mederwerker

"Ik ben een ambitieuze werker die op zoek is naar een eerste baan en werknemer bij wie ik me kan ontwikkelen. Ik ben op zoek naar een job waar ik zowel administratieve als secretariaatswerkzaamheden kan uitvoeren, met een ondersteunende rol voor andere afdelingen. Ik ben een echte teamplayer en haal voldoening uit het helpen van collega's of klanten. Van nature ben ik sociaal en sterk in verbale communicatie."

Camera Flash

Voorbeeld-profiel: administratief medewerker op zoek naar nieuwe uitdaging

"Ik ben een ervaren administratief medewerker die staat te popelen om terug te keren na een korte loopbaanonderbreking na een zwangerschap. Ik beschik over uitstekende vakkennis en heb onlangs een Excel-cursus afgerond. Vroeger werkte ik voor grote internationale bedrijven zoals X en Y. Ik wil me nog steeds blijven uitdagen en ontwikkelen, en dat doe ik graag bij uw startup."

Camera Flash

Voorbeeld-profiel: ervaren senior adminstratief medewerker

"Ik ben een zelfstandig administratief medewerker met een passie voor rekenwerk. Met behulp van software zoals Visma, NMBRS en Excel kan ik overzichtelijke financiële verslagen bouwen die het management helpen om de juiste strategische beslissingen te nemen. Ik ben op zoek naar een uitdagende job waarin ik de vrijheid krijg om administratieve processen efficiënter in te richten."

Camera Flash

Voorbeeld profiel - Administratief manager

"Ik ben een ervaren administratief manager met een specialisatie in de financiële sector. Ik houd me bezig met taken als het verwerken van facturen, het opstellen van rapporten, het beheren van crediteuren en debiteuren en het verzorgen van salarisadministratie. Ik kan goed rekenen, nauwkeurig werken en ben goed in het verzorgen van zowel interne als externe communicatie."

Over welke vaardigheden moet je beschikken als administratief medewerker?

Als je als administratief medewerker wilt werken, moet je een groot aantal taken kunnen beheersen. Denk hierbij aan het opstellen van verslagen, het archiveren van documenten, het maken of controleren van formulieren en het uitvoeren van administratieve taken. Je moet weten wat een goede administratie inhoudt en hoe je die moet opstellen. Hierbij is het belangrijk dat je weet wat je prioriteiten zijn. Je moet bovendien weten wat er komt kijken bij het maken van een planning. Kennis van MS Office is in dit verband ook vereist, net als goede schriftelijke communicatie en het vermogen om informatie te analyseren.

Snel en eenvoudig jouw cv maken!

Cv maken

Hoe presenteer je jouw werkervaring het best?

Als je een cv gaat maken, is het belangrijk om daarin duidelijk je vaardigheden en ervaring te laten zien. Hierbij speelt je presentatie een belangrijke rol. Recruiters willen geen saaie opsomming van feiten zien. Bij ons vind je een groot aantal prachtige cv-templates waarmee je op een professionele manier je cv kunt presenteren. Kies de template die het beste bij je past en ga ermee aan de slag. Dat een cv er zakelijk en overzichtelijk uit moet zien, betekent niet dat het saai moet zien.

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv