CV-voorbeelden

DropDown

Recruiter

StarStarStarStarStar

Recruiter

Emma heeft al 5 jaar gewerkt in de tech-wereld, waar ze goed is in het vinden van talent en ze op de juiste plek te zetten. Nu is ze op zoek naar nieuwe kansen en heeft ze een cv gemaakt dat speciaal voor werven is ontworpen. Het ziet er heel netjes en professioneel uit.

Maak je CV hier!

"Zeer gemotiveerde recruitment consultant met uitstekende interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden, wat resulteert sterke relaties met klanten en kandidaten."

Emma Verbeke - Recruiter

Recruiter cv voorbeeld

Inhoudsopgave

Hoe schrijf je een recruiter CV in 2023? (Tips en gratis CV voorbeeld)

Als je een recruiter bent of op zoek bent naar een baan in dit vakgebied, dan weet je vast wel hoe belangrijk applicant tracking systems (ATS) zijn en hoe waardevol het is om een goed cv te maken. Je begrijpt dat je je cv moet aanpassen aan je carrièredoelen en dat je er veel moeite in moet steken om het goed te maken. Soms kan het echter lastig zijn om je eigen ervaringen te beschrijven of om over te stappen naar een ander soort baan. Dat is waar onze expertise van pas komt. Wij zijn er om je te helpen door voorbeelden van cv's te geven en deskundig advies te bieden, zodat je een speciaal cv kunt maken dat perfect is voor banen in recruitment.

Afhankelijk van het bedrijf en de industrie zijn er misschien wel banen die heel specifiek zijn. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende soorten banen, het proces van het maken van een cv, en handige tips geven voor het schrijven van een goed recruitment cv, inclusief informatie over de verschillende onderdelen van een cv.

Hoe begin je?

Het maken van een cv is eigenlijk best simpel als je weet waar je moet beginnen. Het begint met het bekijken van je huidige cv en te begrijpen wat er allemaal in moet staan om het goed te maken. Ik raad aan om twee belangrijke stappen te volgen om dit proces te beginnen: het maken van een uitgebreid hoofd-cv en het aanpassen ervan voor specifieke banen.

Het hoofd-cv geeft een totaaloverzicht van je werkgeschiedenis, zonder je zorgen te maken over hoe lang het is of wat een bepaalde baan van je vraagt. Je moet het regelmatig updaten en er moeten allerlei dingen in staan, zoals je persoonlijke gegevens, een korte beschrijving over jezelf, je werkervaring, opleiding, vaardigheden en dingen waar je trots op bent. Het specifieke-cv is gericht op het benadrukken van de meest belangrijke ervaringen, vaardigheden en opleidingen van je hoofd-cv, specifiek voor de baan waarvoor je solliciteert. Dit doe je door je persoonlijke beschrijving aan te passen, de volgorde van de onderdelen te veranderen, de beschrijvingen aan te passen en de vaardigheden die belangrijk zijn voor de baan extra te benadrukken. Hierdoor laat je zien dat je geschikt bent voor die specifieke baan, zonder overbodige informatie toe te voegen.

Deze strategieën helpen je om een gericht en overtuigend cv te maken dat precies past bij verschillende soorten banen, zodat je opvalt als een sterke kandidaat in een competitieve arbeidsmarkt.

Recruiter cv voorbeeld

Recruiter cv voorbeeld

Chloe heeft al 5 jaar gewerkt in de tech-wereld, waar ze goed is in het vinden van talent en ze op de juiste plek te zetten. Nu is ze op zoek naar nieuwe kansen en heeft ze een cv gemaakt dat speciaal voor werven is ontworpen. Het ziet er heel netjes en professioneel uit.

Klik hier om het cv voorbeeld te downloaden!

Wat moet je vermelden op je cv?

Een goed cv moet gemakkelijk te lezen zijn en belangrijke stukken bevatten die laten zien wat je kunt en wat je hebt meegemaakt. Deze stukken omvatten je persoonlijke gegevens, een persoonlijk profiel, je opleiding, werkervaring en vaardigheden die relevant zijn voor de baan.

Begin met een sterke opening

Bij het maken van een persoonlijk profiel moet je onthouden dat je in een paar zinnen moet vertellen wie je bent en wat je wilt bereiken in je carrière. Het persoonlijk profiel is eigenlijk je kans om meteen een goede indruk te maken en kort te laten zien wat je kunt en wat je wilt in je werk.

Persoonlijk profiel voorbeeld - beginnende recruiter

Een zeer gemotiveerde en enthousiaste persoon met een sterke passie voor recruitment. Begrijpt goed hoe talentacquisitie werkt en is vastbesloten om een carrière in de recruitment te starten. Toegewijd aan het bieden van uitzonderlijke ervaringen aan kandidaten en aan het ondersteunen van het proces van sourcing tot onboarding.

Persoonlijk profiel voorbeeld - talentacquisitie specialist

Resultaatgerichte Specialist Talentacquisitie met 10 jaar ervaring in wervingsstrategieën en het benutten van diverse wervingskanalen om een sterke talentenpool op te bouwen. Sterke vaardigheid om de geschiktheid van kandidaten te beoordelen en grondige interviews af te nemen. Samenwerkende teamspeler met uitzonderlijke vaardigheden in het beheren van belanghebbenden en toegewijd aan het leveren van hoogwaardige wervingsoplossingen die in lijn zijn met de organisatiedoelen.

Persoonlijk profiel voorbeeld - senior recruiter

Ervaren Senior Recruiter met succes in verschillende sectoren. Expert in volledige wervingscyclus, talentmanagement en strategische personeelsplanning. Sterk in het opbouwen van relaties en begrijpen van bedrijfsbehoeften. Uitstekend in leiderschap en mentor voor junior recruiters.

Persoonlijk profiel voorbeeld - recruiter consultant

Dynamische en vindingrijke Recruitment Consultant met 5 jaar ervaring in het beheren van end-to-end wervingsprocessen. Bedreven in het vinden, selecteren en aannemen van topkandidaten in uiteenlopende sectoren. Bewezen vaardigheid in het ontwikkelen en onderhouden van sterke klantrelaties, het bieden van advies en het leveren van op maat gemaakte oplossingen.

Vertel kort iets over je werkervaring en benadruk je kennis en prestaties. Dit kan onder andere gaan over hoe lang je al hebt gewerkt, je persoonlijke vaardigheden, of wat je weet over een specifieke industrie.

Welke vaardigheden zijn belangrijk?

Om een goed cv te maken, moet je letten op verschillende soorten vaardigheden die je hebt. Het gaat om vaardigheden die je kunt leren, zoals werken met speciale computerprogramma's, of vaardigheden die te maken hebben met hoe je met mensen omgaat, zoals goed kunnen communiceren.

Voorbeelden van harde vaardigheden:

 • Applicatievolgsystemen (ATS)

 • Vacatureplaatsing en -adverteren

 • Interviewtechnieken

 • Beoordelings- en selectiemethoden

 • Achtergrond- en referentiecontroles

 • Kennis van HR en arbeidswetgeving

 • Gegevensanalyse en rapportage (metingen, KPI's)

 • Software en tools voor talentacquisitie

 • Onderhandeling en aanbiedingsbeheer

Voorbeelden van zachte vaardigheden:

 • Communicatie (mondeling en schriftelijk)

 • Relatieopbouw en netwerken

 • Actief luisteren

 • Interpersoonlijke vaardigheden

 • Emotionele intelligentie

 • Tijdsbeheer en organisatie

 • Probleemoplossing en kritisch denken

 • Aanpassingsvermogen en flexibiliteit

 • Samenwerking en teamwork

 • Klantrelatiebeheer

Voorbeelden van technische vaardigheden:

 • ATS: Workday, Taleo, Greenhouse of Bullhorn.

 • Vacaturewebsites: Indeed, Glassdoor of Monster.

 • Sociale media: LinkedIn, Facebook en Twitter.

Als je weinig tot geen ervaring hebt, bekijk dan ons voorbeeld van een vaardigheden-gebaseerd cv voor een andere cv-schrijfstrategie. Bekijk bovendien ons voorbeeld van een human resources cv voor meer inspiratie.

Hoe vermeld je je werkervaring?

Omdat een cv moet aansluiten bij je carrièredoelen, is het cruciaal om precieze details te verstrekken over je verantwoordelijkheden en prestaties. Recruiters en hiring managers willen inzicht krijgen in je dagelijkse taken en prestaties.

Voorbeelden van werkervaring

Peoplez, Luik | 2018 - 2022

Beheerde end-to-end wervingsprocessen voor klanten in verschillende sectoren, inclusief sourcen, screenen, interviewen en het presenteren van topkandidaten. Bouwde en onderhield sterke relaties met klanten en kandidaten, resulterend in een hoge klanttevredenheid en een toename van kandidaatverwijzingen.

 • Geïmplementeerd innovatieve wervingsstrategieën door gebruik te maken van sociale mediaplatforms en professionele netwerken, wat resulteerde in een toename van 20% in het aantal kandidaten.

 • Behaalde kwartaaldoelen, overtrof de verwachtingen met 15% en droeg bij aan de groei van het bedrijf.

Talentrecruits, Gent | 2020 - Heden

Het volledige wervingsproces wordt geleid, vanaf het beoordelen van de eerste sollicitaties tot het onderhandelen over aanbiedingen en het begeleiden van nieuwe medewerkers bij hun start. Er wordt zorgvuldig bijgehouden welke sollicitanten er zijn en welke vacatures openstaan in het systeem voor het volgen van sollicitanten (ATS). Uitgebreide beoordelingen en interviews met kandidaten worden uitgevoerd om hun kwalificaties, vaardigheden en geschiktheid voor de organisatie te beoordelen. Samenwerking met managers die nieuwe medewerkers willen aannemen is essentieel, en er wordt advies gegeven over de beste werkwijzen in het wervingsproces.

Optimaliseerde het inwerkingsproces door samen te werken met teams uit verschillende afdelingen, wat resulteerde in een verbetering van 25% in de integratie en retentie van nieuwe medewerkers.

 • Implementeerde ATS om processen te automatiseren, wat de administratieve werklast met 40% verminderde en de nauwkeurigheid van gegevens verbeterde.

Raadpleeg ons artikel over hoe je werkervaring moet opnemen op een cv.

Opleiding

In Nederland is het niet vereist om een specifieke opleiding te hebben om recruiter te worden. Het hebben van een diploma of certificering in een relevant vakgebied, zoals human resources, bedrijfskunde of psychologie, kan echter een voordeel zijn. Bijvoorbeeld, als je een diploma hebt in biochemie of technologie, kan dit nuttig zijn als je wilt specialiseren in recruitment voor die gebieden. Niettemin worden praktische ervaring, branchekennis en uitzonderlijke interpersoonlijke vaardigheden hoog gewaardeerd door werkgevers. Voor aanvullende voorbeelden en begeleiding, raadpleeg ons artikel over het structureren van de opleidingssectie van je cv.

Belangrijkste punten

Met een beter begrip van het belang van het aanpassen van je cv aan je carrièredoelen, zijn hier enkele kernpunten om het artikel samen te vatten. Door deze tips te volgen en de beste praktijken toe te passen bij het schrijven van je cv, vereenvoudig je het proces en trek je de aandacht van hiring managers, waardoor je meer kans hebt op sollicitatiegesprekken.

 • Structureer het cv met duidelijke secties zoals een persoonlijk profiel, werkervaring, opleiding, vaardigheden en andere relevante secties zoals certificeringen of prijzen.

 • Benadruk relevante werkervaring en voeg details toe over verantwoordelijkheden, prestaties en opmerkelijke prestaties.

 • Maak een speciale sectie om de belangrijkste vaardigheden te laten zien die overeenkomen met de functie-eisen.

 • Vermeld je onderwijsachtergrond, inclusief diploma's, diploma's of relevante cursussen.

 • Zorg ervoor dat het cv vrij is van fouten, zowel grammaticaal als qua opmaak.

Veelgestelde vragen

Wat doet een recruiter consultant?

Een recruiter consultant werkt namens organisaties of bureaus om te helpen bij het werven. Hun expertise ligt in het vinden en selecteren van kandidaten voor specifieke functies, het onderhouden van relaties met klanten en kandidaten, en het bieden van oplossingen en advies.

Is recruitment goed voor mijn carrière?

Een baan in recruitment kan een lonende carrière zijn voor mensen die graag met mensen werken en sterke communicatie- en netwerkvaardigheden hebben. Recruitment biedt mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei met de voldoening van het helpen van mensen om geschikt werk te vinden.

Welke cv format moet ik aanhouden?

Het format van een cv voor dit type baan omvat secties zoals persoonlijk profiel, werkervaring, opleiding en vaardigheden. Zoals bij elk cv, moet je een format volgen dat relevante informatie prioriteert en zorgt voor een overzichtelijke opmaak. Het format van een cv is ook afhankelijk van verschillende niveaus van ervaring en carrièredoelen.

Hoe lang moet mijn cv zijn?

Een cv moet meestal ongeveer twee pagina's lang zijn. Een cv van één pagina is aan te raden als je net bent afgestudeerd of van carrière wilt veranderen. Om ervoor te zorgen dat je binnen twee pagina's blijft, richt je je op relevante informatie en prestaties en vermijd je onnodige details of uitgebreide beschrijvingen.

Hoe ga ik om met weinig / geen werkervaring?

Als je nog geen ervaring hebt opgedaan in recruitment, richt je dan op overdraagbare vaardigheden en relevante cursussen of opleidingen. Overweeg het maken van een vaardigheden-gebaseerd cv-voorbeeld dat vaardigheden zoals communicatie, organisatie en het opbouwen van relaties laat zien. Neem eventuele stages of vrijwilligerswerk op waarbij je betrokken was bij aspecten van recruitment of HR. Laat ook je enthousiasme, bereidheid om te leren en passie voor dit vakgebied zien.

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv