Sollicitatiebrief

>

Voorbeeld van een sollicitatiebrief

StarStarStarStarStar

Voorbeeld van een sollicitatiebrief

door CVMaker

  • Sollicitatiebrief
  • · September 07 2022
  • · 1 min lezen
Voorbeeld sollicitatiebrief

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar een voorbeeld van een sollicitatiebrief? Dan is het van belang dat je meerdere brieven gaat bekijken. Je zal dan vanzelf zien wat er bij iedere brief terugkeert en waarin je kunt afwisselen.

Indeling sollicitatiebrief Bij een sollicitatiebrief begin je met jouw adres, hieronder een voorbeeld:\ Jan Janssen Schoolstraat 14 3001 AD Rotterdam [email protected]

Je e-mailadres is ook belangrijk bij een sollicitatie, tegenwoordig wordt er veel digitaal geregeld en kun je ook via de mail uit worden genodigd om op gesprek te komen. Na het adres van jouzelf ga je verder met het adres van het bedrijf:\

Naam bedrijf T.a.v. (naam en achternaam) Adres en huisnummer Postcode en woonplaats

Vervolgens begin je de brief met daarbij eerst de plaatsnaam, dan een komma en dan de datum. Bijvoorbeeld Rotterdam 20 februari 2018.

Daaronder plaats je het onderwerp. Bijvoorbeeld: Onderwerp: open sollicitatie kinderopvang

Vervolgens begin je met de aanhef van de brief, bij mevrouw zeg je: Geachte mevrouw (achternaam) en bij een man zeg je: Geachte heer (achternaam).

Na de aanhef plaats je een komma en dan ga je verder met je inleiding. Probeer hier te openen met een goede en pakkende openingszin en aanleiding. Na je inleiding van een paar regels ga je verder met je argumentatie, waarom vind jij dat jij de geschikte kandidaat bent? Je schrijft hier in een paar regels bijvoorbeeld dat je veel ervaring hebt, wat je hebt gedaan en wat jouw doelstellingen zijn.

Zorg voor meerdere korte alinea’s en bij de afsluiting plaats je ook je handtekening. Je sluit af met bijlage: CV en dan voeg je je cv ook toe (controleer dit voordat je je brief hebt verzonden).

Voorbeeld van een sollicitatiebrief indeling gebruiken Bij een voorbeeld van een sollicitatiebrief is het goed om te letten op de indeling en overige opvallende uiterlijke kenmerken:

  • Korte alinea’s, eenvoudig leesbaar houden, vier of vijf regels per alinea.

  • Afsluiten, vermijd een standaard zijn, vriendelijke groeten moet je niet plaatsen en hoogachtend doe je alleen bij een formele werkgever.

Zelf een sollicitatiebrief maken

Het is bij het bekijken van een voorbeeld sollicitatiebrief van groot belang dat je alle elementen goed in je opneemt. Hoe beter je weet wat je moet doen, des te beter je zelf een brief kunt maken.

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op September 07 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv