Gat in je CV wegwerken

Ben je je cv aan het opstellen en merk je op dat je een gat hebt, bijvoorbeeld bij de werkervaring? Het is belangrijk dat je weet hoe je een gat in je cv weg kunt werken. Daarover informeren we je graag via dit artikel. Misschien ben je een bepaalde periode werkloos geweest, heb je voor de kinderen gezorgd of heb je een cursus gevolgd. Als je langer dan drie maanden niets hebt gedaan, dan is dat een flink gat op je cv en daar kan de recruiter dan vragen over hebben. Bij een gat in je cv gaat het echt over een periode waarin je niet werkzaam bent geweest of waarbij dat zo lijkt. Misschien ben je in die periode druk bezig geweest met solliciteren.

Gat in CV wegwerken, eerlijkheid

Als je een gat in je CV hebt, hoef je niet direct bang te zijn, het kan zijn dat je een goede reden hebt voor de periode waarin je langer werkloos bent geweest. Het is van groot belang dat je hier open over bent. Geef daarbij aan wat jij in de tussentijd hebt gedaan, dan kan de recruiter daar rekening mee houden als je jouw CV beoordelen. Het kan zijn dat je een reis hebt gemaakt, of je zorgt fulltime voor de kinderen, of je hebt gestudeerd, je hebt dus wel degelijk wat gedaan, maar laat de recruiter zien wat je hebt gedaan. Eerlijkheid duurt daarbij het langst!

Nevenactiviteiten je cv vermelden

In de periode dat je niet werkt, kun je andere dingen doen en deze kun je dan ook op je CV vermelden. Je toont dan aan dat je actief bent geweest in die periode. Misschien heb je vrijwilligerswerk gedaan, volg je een cursus of heb je een opleiding gevolgd. Ook wanneer je via een uitzendbureau hebt gewerkt, is dat goed om op je CV te vermelden.

Lay-out aanpassen bij gat in CV

De tijdlijn van je cv kun je aanpassen als er sprake is van een gat in je cv. Je kunt eenvoudig jaartallen benoemen en dus geen maanden. Hierdoor vallen de tussenpozen niet meer op (als ze niet langer zijn dan een jaar). Als je over veel werkervaring beschikt, kun je dit mooi in elkaar over laten lopen en dan is het net alsof je nooit werkloos bent geweest.

Gerelateerde artikelen

Al meer dan 112.872 gebruikers maakten een cv

Met CV maker maak je snel en gemakkelijk binnen 15 minuten een onderscheidend en professioneel cv dat opvalt.

Start met CV maken

En maak 65% meer kans op een baan