Sollicitatiebrief voorbeelden

DropDown

Klantendienst

StarStarStarStarStar

Klantendienst

Wheaton-template

+ Sollicitatiebrief maken

"Ik was op zoek naar een leuke studentenjob naast mijn studie. Al snel besefte ik het belang van een goede sollicitatiebrief. Door de templates van CVmaker was dit echt kinderspel. "

Lucas Claes - Student

Sollicitatiebrief voorbeeld - Motivatiebrief klantenservice

Inhoudsopgave

Voorbereiding van je sollicitatiebrief als klantendienstmedewerker

Is het helpen van klanten je passie en ben je op zoek naar een nieuwe job? Dan heb je misschien tips nodig om te solliciteren naar een baan als klantendienstmedewerker.

Deze functie kent verschillende termen, zoals callcentermedewerker, customer service agent, helpdeskmedewerker of customer support. Deze zoekwoorden kunnen je helpen tijdens je zoektocht naar een nieuwe job.

Gebruik tijdens het schrijven van je sollicitatiebrief de term die het bedrijf in zijn jobadvertentie gebruikt.

Heb je een interessante job gevonden? Bekijk dan ter voorbereiding de website van het bedrijf voor het schrijven van je sollicitatiebrief. Let bijvoorbeeld op de toon die ze gebruiken. Deze kun je vervolgens ook in je brief gebruiken.

Solliciteer je bijvoorbeeld bij een jong bedrijf met een hippe tone of voice? Dan is het een goed idee om een informele schrijfstijl te gebruiken. Hanteert het bedrijf een zakelijke toon op hun website? Zo ja, dan doe je er goed aan om op een neutrale en zakelijke toon te schrijven.

Schrijven van je sollicitatiebrief

Communicatie is een belangrijk onderdeel van elke job in de klantendienst. Geef in je sollicitatiebrief duidelijke voorbeelden waaruit blijkt dat je communicatief sterk bent. Denk aan actief luisteren, oplossingsgericht kunnen denken en weten hoe je boze klanten kunt kalmeren. Dit zijn vaardigheden die goed van pas komen bij een job in de klantendienst. Aarzel niet om deze soft skills te benadrukken. Wees altijd eerlijk en overdrijf nooit over je kennis en vaardigheden.

Sollicitatiebrieven zijn vaak onderverdeeld in drie onderdelen: de inleiding, het middenstuk en een krachtige conclusie. In de inleiding verwijs je naar de jobadvertentie of een telefoongesprek dat je met een recruiter hebt gehad.

In het middenstuk van je sollicitatiebrief ga je in op wat je het bedrijf te bieden hebt. Beschrijf hier je diploma's, vaardigheden en prestaties.

In de conclusie van je brief bedankt je de lezer voor zijn of haar tijd. Je kunt ook schrijven dat je uitkijkt naar feedback en doorverwijzen naar je cv.

Aandachtspunten voor je sollicitatiebrief als klantenservicemedewerker

Als klantendienstmedewerker zul je waarschijnlijk dagelijks veel praten en omgaan met anderen. Probeer je sollicitatiebrief kort en bondig te houden. Benadruk maximum twee tot drie belangrijke en relevante vaardigheden en bewaar de rest voor een eventueel sollicitatiegesprek.

Schrijf niet meer dan één A4-tje en kies een schrijfstijl die past bij de brand voice van het bedrijf waar je werk zoekt. Hou ook rekening met de volgende punten:

  • benadruk je communicatieve skills.

  • leg uit wat je het bedrijf te bieden hebt.

  • leg duidelijk uit waarom je deze job wilt en waarom je voor dit bedrijf kiest.

  • aarzel niet om aan je sollicitatiebrief een persoonlijke touch te geven (wees authentiek).

  • laat je sollicitatiebrief altijd door iemand nalezen.

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv