Carrière

>

De beste vacaturesites

StarStarStarStarStar

De beste vacaturesites

door CVMaker

  • Carrière
  • · July 13 2023
  • · 4 min lezen
Beste vacaturesites

Inhoudsopgave

Op het internet zijn tal van vacaturesites te vinden, met allen hun eigen vacatures. Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan, dan is het daarom verstandig om je niet dood te staren op één enkele website, maar om meerdere sites af te speuren naar een vacature die bij je past. Als je heel specifiek bent in wat je zoekt, dan doe je er vaak goed aan om te zoeken naar een website die specifiek is voor jouw niche. Weet je nog niet zo goed wat je wilt, of ben je wat breeder op zoek? Dan kan je het beste in een algemene vacaturesite zoeken. 

De beste algemene vacaturesites

&Work: Voor werk dat past bij jouw wereld

Bij Andwork (&Work) vind je honderden banen zowel in Nederland als België. Het platform is erop gericht mensen te begeleiden naar werk dat past bij hun ambities, wensen, talenten en persoonlijkheid. Werk dat past bij jou en je leven, dus. Daarom kun je er bijvoorbeeld ook een persoonlijkheidstest doen om te zien wat jou kenmerkt en er zo achter te komen welke banen of bedrijven bij je passen. En in vacatures zie je deze elementen ook weer terug. Word jij bijvoorbeeld gedreven door creativiteit, kennis, mensen of vind je juist betekenis belangrijk in je werk? Ook maak je er gratis een eigen dashboard aan en houd je daarmee grip op al je sollicitaties. Kortom, Andwork is er voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe plek, een nieuwe collega of die simpelweg meer uit zijn carrière wil halen."

Jobbird

Jobbird is een online job board waar voor iedereen, jong en oud, vacatures op staan. Dit zijn zowel parttime als fulltime vacatures. Ook vind je hier vacatures per dorp of stad of per beroepsgroep. Met dit ruime aanbod is Jobbird het ideale online job board voor iedereen die een baan zoekt.

JAMwerkt

Ben je op zoek naar een baan? Maar vind je het lastig om een functie te vinden die écht bij je past? Wij van JAMwerkt hebben contact met meer dan 1200 bedrijven in Brabant. Allemaal zijn ze op zoek naar jong talent zoals jij. We stellen je graag voor aan het best passende bedrijf, maar daarvoor moeten wij je wel beter leren kennen. Schrijf je in, kom bij ons op gesprek en geef aan waar je naar op zoek bent. Dan kunnen wij voor jou aan de slag! Liever zelf de touwtjes in handen houden? Check dan alle vacatures op onze website en zet de job-alert aan om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.

Werk.nl

Deze website is onderdeel van het UWV. Op het vacature gedeelte van Werk.nl vind je vooral veel vacatures voor lageropgeleiden en op MBO-niveau. De vacatures zijn gecategoriseerd op beroepsrichting, opleidingsniveau en standplaats. Je vindt er tevens veel vacatures van werkgevers die bereid zijn om te investeren in nieuw personeel met de juiste werkhouding. Zo bieden veel werkgevers een opleidingstraject aan, zodat je je tijdens je werk kan ontwikkelen om door te groeien binnen het bedrijf. Daardoor is het ook een interessante plek voor mensen die een carrièreswitch overwegen.  Voor hogeropgeleide werkzoekenden is het aanbod vrij beperkt. Daarom doen werkzoekenden op HBO- en academisch niveau er goed aan om zich niet te beperken tot deze vacaturebank.

LinkedIn.com

LinkedIn is de grootste zakelijke online community. Naast dat het sociale netwerk mensen in staat stelt om hun professionele netwerk te onderhouden en uit te breiden, zijn er ook veel vacatures op het medium te vinden. Daarbij moet opgemerkt worden dat het netwerk vooral populair is onder een hogeropgeleide en specialistische doelgroepen. De vacatures die er zijn te vinden zijn daarom veelal op MBO niveau of hoger. Het grote voordeel van LinkedIn is dat het eveneens een sociaal netwerk is, daardoor kan je bijvoorbeeld zien of er mensen uit je netwerk bij een potentiële werkgever werken. Al met al is LinkedIn een uitstekende plek voor hogeropgeleiden om een profiel te hebben en vacatures te zoeken.

Nederland Vacature Groep

NederlandVacatureGroep.nl - ‘’Herken je het gevoel dat je op je plek zit, plezier hebt in je werk en je aan het einde van de dag vol energie naar huis gaat…? Mooi, wij ook!’’ Aldus Nederland Vacature Groep. Met plezier dragen zij met het familiebedrijf bij aan dit gevoel. Jaarlijks worden duizenden mensen via hun verschillende websites aan de juiste baan. Hun doel is om de perfecte situatie te creëren hoe werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen vinden, want dat kan nog stukken beter!

Yobbers

Yobbers is hét vacatureplatform voor banen in het buitenland. Heb jij altijd al eens een tijdje in het buitenland willen wonen en werken, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Yobbers is er voor jou! Samen met de ervaren recruiters wordt er gekeken naar welke baan het beste bij jou past en word je door het gehele proces begeleidt. Of jij nou vakantiewerk, vrijwilligerswerk of een vaste baan zoekt: op Yobbers vind je het! Ga bijvoorbeeld aan de slag als klantenservicemedewerker of sales manager in Lissabon, Valencia of Athene! Waar wacht je nog op?!

Thematische vacaturesites

StudentJob.nl

Op StudentJob.nl vind je de meeste bijbanen, tijdelijk werk en vakantiewerk. Daarnaast zijn er voor de avonturiers ook banen in het zonnige buitenland te vinden, zoals bijvoorbeeld in Bulgarije, Portugal en Griekenland. Daarmee is StudentJob een uitstekende vacaturebank voor de jongere doelgroep.

Banenrijklimburg

Bij Banenrijklimburg vind je altijd het grootste aanbod van vacatures op de Limburgse arbeidsmarkt. Door onze regionale expertise hebben wij altijd een vacature die bij jou past, in jouw vakgebied, met jouw opleidingsniveau, bij jou in de buurt! Ben jij je als afstudeerder aan het oriënteren op de Limburgse arbeidsmarkt? Ben jij een starter die op zoek is naar een baan als young professional? Of ben jij juist een ervaren topper in jouw vakgebied? Dan ben je bij Banenrijklimburg aan het juiste adres! Ga naar www.banenrijklimburg.nl en vind vandaag nog een vacature die bij jou past!

De werknemersmarkt

www.dewerknemersmarkt.nl is een jong en gratis online advertentie platform voor werkzoekenden, freelancers en zzp'ers. Een gratis advertentie op dewerknemersmarkt.nl is een laagdrempelige vorm van een open sollicitatie. Een advertentie oftewel een open sollicitatie staat na plaatsing een jaar online en werkgevers en recruiters kunnen door middel van de zoekfuncties snel eenvoudig en gratis op zoek naar hun ideale kandidaat.

Laatst bewerkt op July 13 2023

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv