CV

>

Stages op je cv vermelden?

StarStarStarStarStar

Stages op je cv vermelden?

door CVMaker

  • CV
  • · September 09 2022
  • · 2 min lezen
stages op je cv vermelden

Inhoudsopgave

Een cv dient zorgvuldig te worden opgesteld. Je moet er ook voor zorgen dat je cv steeds up to date is. Elke wijziging in je persoonlijke gegevens moet je meteen in je cv aanpassen. Denk daarbij aan een nieuw telefoonnummer bijvoorbeeld! Het staat erg slordig als de potentiële werkgever je tevergeefs probeert te bellen op een nummer dat niet meer klopt. Naast wijzigingen dien je ook steeds nieuwe zaken te vermelden als cursussen, die je onlangs hebt gevolgd en met goed resultaat hebt afgesloten. Misschien heb je een stage gevolgd op een bedrijf. Is deze stage van belang voor de sollicitatie? Draagt de stage bij aan praktijkervaring voor de baan waarop je nu solliciteert? In dat geval is het belangrijk deze stage te vermelden.

Heb je stage gelopen bij een bedrijf dat niets maar dan ook niets met de baan waarop je solliciteert te maken heeft, dan kun je deze informatie gerust weglaten. Het voegt niets toe! Je kunt dit altijd nog vertellen als het tot een persoonlijk gesprek komt. Vaak wordt er dan gevraagd naar je interesses naast je werk. Het is dan leuk dat je daarover kunt uitweiden. Maar in eerste instantie zijn alleen die gegevens van belang die met je “toekomstige” baan te maken hebben.

Wel of geen stage op cv vermelden

Weet je wat ook helpt als je niet weet of je bepaalde gegevens al dan niet moet vermelden op je cv? Probeer je te verplaatsen in de werkgever? Wat zou jij willen weten en wat is niet relevant deze vacature? Zit je in een re-integratietraject (traject waarbij je probeert met professionele hulp op de arbeidsmarkt een baan te vinden)? Het eerste wat deze professionele dienstverlener doet, is samen met jou een goede cv maken. Ook op internet kun je veel lezen over het maken van een cv, maar het blijft een heel persoonlijke zaak. Blijf dicht bij jezelf, vermeld geen gegevens die er niet toe doen om de cv langer te maken.

Kort en krachtig op je cv

Kort maar krachtig is beter dan lang, saai en niet ter zake doende. Laat iemand met je meekijken als jij zelf je cv maakt, misschien vergeet je een belangrijke stage uit het verleden. Praktijkervaring telt vaak zwaar, dus stages op je cv vermelden die te maken hebben met de baan waarnaar jij solliciteert, doen! Alles eromheen weglaten. Wellicht komt deze informatie, voor jou van belang maar niet voor de nieuwe werkgever, in een persoonlijk gesprek aan de orde.

Makkelijk en snel een professioneel cv maken, begin direct

Cv maken

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op September 09 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv