Sollicitatiebrief voorbeelden

DropDown

Receptioniste

StarStarStarStarStar

Receptioniste

Columbia-template

+ Sollicitatiebrief maken

"Met een mooie template voor je motivatiebrief val je op tussen andere kandidaten."

Jasper van der Linden - Receptioniste

Motivatiebrief Receptioniste

Inhoudsopgave

Motivatiebrief als receptioniste schrijven: gratis voorbeeld en tips!

Een receptionist is meestal iemand die veel werk doet voor het bedrijf. Je moet in korte tijd veel kunnen multitasken, en altijd met een glimlach op je gezicht. Gastvrijheid is voor jou vanzelfsprekend. Je bent tenslotte het visitekaartje van het bedrijf.

De voorbereiding op het schrijven van deze motivatiebrief voor deze functie is belangrijk omdat je moet bewijzen dat je een alleskunner bent.

Bereid je goed voor door zoveel mogelijk relevante informatie te vinden. Raadpleeg bijvoorbeeld eerst de website van het bedrijf. Vind je daar niet genoeg informatie? Dan kun je nog altijd het algemene nummer bellen voor een paar eenvoudige vragen. Zo krijg je meteen een goed beeld van hoe het er bij dat bedrijf aan toe gaat.

Houd tijdens het schrijven van je motivatiebrief je advertentie bij de hand. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke punten uit de advertentie over het hoofd ziet.

Schrijven van je motivatiebrief als receptioniste

Het werk van een receptionist houdt in dat je regelmatig met anderen communiceert. Niet alleen met klanten en bezoekers, maar ook met collega's van verschillende afdelingen.

Je communicatieve vaardigheden moeten dus duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief voor een job als receptionist. Weet ook dat je als receptionist in verschillende bedrijfstakken kunt werken. Het helpt dus om je motivatiebrief daarop af te stemmen, door industriespecifieke termen te gebruiken.

Indeling van je motivatiebrief

Een motivatiebrief bestaat uit drie onderdelen:

  1. De inleiding: je inleiding moet je verwijzen naar een jobaanbieding of een eventueel telefonisch interview.

  2. Het middenstuk: vertel hier wat je het bedrijf te bieden hebt. Beschrijf welke diploma's en vaardigheden je hebt. Verwijs naar relevante highlights uit je carrière.

  3. De afsluiting: bedank de lezer in de laatste alinea voor het lezen van je brief en geef aan dat je uitkijkt naar feedback. Wees duidelijk over hoe je te bereiken bent. Verwijs ook naar je bijgevoegde cv.

Aandachtspunten voor je motivatiebrief als receptioniste

Grote bedrijven hebben bijna altijd een receptie. Als receptionist heb je dus een weelde aan keuzes. Omdat deze jobs vaak geen specifieke opleiding vereisen, heb je misschien meer concurrentie van andere sollicitanten. Dit is geen probleem als je ervoor zorgt dat je motivatiebrief opvalt. Zorg ervoor dat je content goed overkomt en dat zowel je cv als je motivatiebrief er ook visueel goed uitzien.

Vermijd clichézinnen zoals "Naar aanleiding van de vacature die ik in de krant heb gezien". Begin liever met een zin zoals "Met veel belangstelling heb ik kennisgenomen van …" of "Wat mij het meeste van uw bedrijf aanspreekt, is …"

Vergeet niet om jouw sterke communicatieve vaardigheden goed te laten zien in je motivatiebrief. Besteed hier dus extra aandacht aan. Hier zijn een paar laatste tips:

  • schrijf een goede introductie over jezelf. Benoem eventueel je opleiding, werkervaring en vaardigheden.

  • laat zien dat je communicatief en gastvrij bent. Geef concrete voorbeelden.

  • beschrijf duidelijk waarom je deze rol graag wilt en waarom dit bedrijf jouw voorkeur krijgt.

  • geef je motivatiebrief een personal touch.

  • laat altijd je brief door iemand nalezen.

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv