Carrière

>

Nieuwe baan zoeken

StarStarStarStarStar

Nieuwe baan zoeken

door CVMaker

  • Carrière
  • · July 13 2023
  • · 2 min lezen
nieuwe baan zoeken

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Om je zoektocht succesvol te maken, zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Of je het nu zat bent bij je oude baan, op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of momenteel niet werkzaam bent bij een bedrijf, je wilt je droombaan snel vinden. Onderstaande stappen helpen je bij het voorbereidende werk, het doelgericht afspeuren van vacatures en het soepel laten verlopen van een sollicitatiegesprek. Neem ze ter harte en voor je het weet heb je die felbegeerde nieuwe baan!

Werk je cv bij

Een nieuwe baan zoeken begint bij het updaten van je cv. Zodra er ergens een opening vrij is, wil je namelijk indruk maken met jouw scholing en werkervaring. Ga er dus even goed voor zitten en lees het document nauwkeurig door.

Heb je onlangs nieuwe werkervaring opgedaan die nog niet in je cv vermeld staat? Of heb je een cursus gevolgd, die relevant is voor de functie? Vergeet dit er dan niet bij te zetten. Update je foto en zorg dat alles er netjes en overzichtelijk uitziet. Hoe beter je cv, hoe gemakkelijker het is voor een bedrijf om te overwegen of jij bij ze past.

Ga gericht op zoek

Een baan zoeken moet een gerichte zoektocht zijn. Hoe doelgerichter je bent, hoe minder tijd en moeite het je kost om de perfecte functie te vinden. Hoewel je op werk beter niet van de daken schreeuwt dat je een andere baan wilt, kun je wel vrienden, familieleden en oud-collega’s vertellen van je plannen. Wie weet hebben zij een mogelijkheid voor je.

Naast het netwerken, doe je er goed aan verschillende vacatureplatformen af te gaan om te kijken of er iets interessants tussen staat voor je. De beste frequentie die je kunt aanhouden is om één of twee keer per week te kijken.

LinkedIn wordt ook vaak gebruikt door werkzoekenden om werk te vinden. LinkedIn heeft namelijk een eigen vacaturebank waar je terecht kunt. Je kunt hier gericht filteren op de gewenste functie, opleiding, bedrijf, etc. Maak hier dus gebruik van!

Leer goede sollicitatiebrieven te schrijven

Online zijn honderden voorbeelden van sollicitatiebrieven te vinden. Deze kun je als voorbeeld gebruiken om zelf een goede sollicitatiebrief te schrijven.

Neem de brief niet 1 op 1 over, maar geef er je eigen draai aan. Het is niet aangeraden om dezelfde brief naar elke bedrijf te sturen, omdat het niet persoonlijk overkomt en niet aansluit op de vacature.

Maak dus voor iedere vacature een nieuwe sollicitatiebrief en pas die aan op basis van de informatie in de vacature. Dit vergroot de kans dat je uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek.

Bereid je voor op je sollicitatiegesprek

Heb je een uitnodiging gekregen voor een sollicitatiegesprek? Dat is goed nieuws. Nu is het belangrijk dat je een goede eerste indruk achterlaat.

Bereid je voor op het gesprek door je in te lezen in het bedrijf en antwoorden te bedenken op vragen die veel gesteld worden door recruiters. Hoe beter je je voorbereidt, hoe verzekerder je overkomt. Het is goed zelfverzekerd over te komen, maar pas op dat dit niet als arrogant kan worden gezien

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op July 13 2023

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv