Sollicitatiebrief voorbeelden

DropDown

Verpleegkundige

StarStarStarStarStar

Verpleegkundige

Deze template-sollicitatiebrief voor verpleegkundigen werd gemaakt met de Erasmus-template. Gebruik deze brief als inspiratie voor jouw sollicitatiebrief.

+ Sollicitatiebrief maken

"Zorg ervoor dat je de functie en het bedrijf eerst goed bestudeert. Zo verwerk je niet alleen relevante informatie in je sollicitatiebrief, maar laat je ook zien dat je oprecht geïnteresseerd bent. "

Elise Maes - Verpleegkundige

Sollicitatiebrief voorbeeld - motivatiebrief verpleegkundige

Inhoudsopgave

Motivatiebrief als verpleegkundige schrijven: gratis voorbeeld!

Heb je interesse in een job als verpleegkundige? In dat geval kun je in bijna alle ziekenhuizen aan de slag. Daarnaast kun je soms bij verschillende instellingen of bij particuliere bedrijven aan de slag.

Zodra je een vacature hebt gevonden die je interesseert, kun je beginnen met het verzamelen van meer informatie over het bedrijf waar je solliciteert.

Tijdens je voorbereiding op het schrijven van je motivatiebrief raden we aan om voor jezelf een duidelijk overzicht te maken van de eisen die aan de vacature worden gesteld. Check of je aan deze eisen voldoet en maak ook een overzicht over jezelf met relevante kennis en vaardigheden die je bezit. Verwerk al deze informatie in je motivatiebrief.

Een motivatiebrief schrijven voor een job als verpleegkundige

Een motivatiebrief schrijven is niet hetzelfde als een roman schrijven. Houd hem dus kort! Maar net als een roman heeft een motivatiebrief een begin, een midden en een eind.

Je begint dus met een inleiding waarin je verwijst naar de specifieke job waarop je solliciteert. Je kunt ook verwijzen naar een telefoongesprek dat je hebt gehad met een recruiter of medewerker, als dat van toepassing is.

Ga in het middelste gedeelte van je brief in op wat je het bedrijf te bieden hebt. Benadruk relevante opleidingen, vaardigheden en de hoogtepunten in je carrière. Gebruik dezelfde bewoordingen als in de vacature.

Sluit je motivatiebrief af met een slotalinea. Bedank de lezer daarin voor zijn of haar tijd en schrijf ook dat je uitkijkt naar feedback. Vergeet niet om duidelijk te vermelden hoe recruiters je kunnen contacteren.

Aandachtspunten voor je motivatiebrief als verpleegkundige

Voor sommige job in de gezondheidszorg heb je specifieke diploma's of getuigschriften nodig. Lees de vereisten zorgvuldig en houd deze in gedachten. Je kunt altijd bellen en om meer informatie vragen over de functie en jobeisen als je twijfelt.

Maak het jezelf gemakkelijker door van tevoren een aantal belangrijke zaken op te schrijven. Zo zie je de belangrijke punten in de vacature niet over het hoofd. Als je vaardigheden tegenkomt die met de jouwe overeenkomen, benadruk ze dan in je motivatiebrief.

Tips voor het schrijven van je motivatiebrief:

  • vermeld altijd duidelijk voor welke job je solliciteert.

  • schrijf een korte inleiding over jezelf en vergeet niet om je opleiding, werkervaring en vaardigheden te benoemen.

  • beschrijf duidelijk waarom je specifiek deze job bij dat bedrijf wilt.

  • zorg voor een authentieke motivatiebrief.

  • laat na het schrijven altijd iemand je motivatiebrief lezen.

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv