Sollicitatiebrief voorbeelden

DropDown

Engels sollicitatiebrief

StarStarStarStarStar

Engels sollicitatiebrief

Veel bedrijven hebben Engels als hun voornaamste werktaal. Daarom is het belangrijk om een uitstekende sollicitatiebrief in het Engels te kunnen schrijven. Vind je dit een lastige opdracht? CVmaker is er om je te helpen!

+ Sollicitatiebrief maken

"Zelfs als je goed Engels spreekt, is het schrijven van een sollicitatiebrief in het Engels niet echt vanzelfsprekend. Gebruik dit voorbeeld om inspiratie op te doen voor jouw brief! Dit voorbeeld maakt gebruik van de Oxford-template."

Kyra Sombretti - Client Service

Sollicitatiebrief voorbeeld - Sollicitatiebrief Engels

Inhoudsopgave

Sollicitatiebrief in Engels schrijven

Een sollicitatiebrief in het Engels schrijven is tegenwoordig heel normaal, en niet alleen wanneer je bij een internationaal bedrijf wilt werken. Ook in Vlaanderen hebben veel bedrijven een steeds grotere internationale uitstraling. Bovendien werken onze bedrijven steeds vaker met buitenlandse werknemers, die elk hun eigen moedertaal spreken. Om met elkaar te communiceren wordt meestal het Engels gesproken.

We raden zeker aan om een Engelse sollicitatiebrief te schrijven wanneer de vacature in het Engels is opgesteld. Zowel je brief als je cv moeten dan in het Engels zijn.

Bij internationale bedrijven komt het vaak voor dat de HR-afdeling zich in een ander land bevindt of samenwerkt met buitenlands personeel. Maak dus van tevoren een Engelse versie van je cv, of zorg ervoor dat je je basis-cv naar het Engels vertaalt. Die kun je vervolgens samen met je Engelstalige sollicitatiebrief opsturen.

Schrijven van je sollicitatiebrief in het Engels

Het schrijven van een Engelse sollicitatiebrief kan voor sommige mensen uitdagend zijn, zeker als je niet zo goed Engels spreekt. Gelukkig bestaan er vandaag gratis vertaaltools zoals Google Translate. Maar wees voorzichtig! Zulke tools blijven gebrekkig en hebben de neiging om letterlijk te vertalen.

Wanneer je sollicitatiebrief helemaal is bijgewerkt, kun je een programma gebruiken voor een aanvullende spellingcontrole. Tegenwoordig bestaan er verschillende programma's (zoals LanguageTool) waar je uit kunt kiezen. Maak hier zeker gebruik van.

Spreek je vloeiend Engels? Dan heb je de hulp van al deze tools waarschijnlijk niet nodig. Toch is het altijd verstandig om achteraf nog een extra spellingcontrole uit te voeren.

De structuur van een Engelse sollicitatiebrief is ongeveer hetzelfde als die van een doorsnee Vlaamse sollicitatiebrief.

De grootste verschillen zitten in de begroeting en de afsluiting van je Engelse sollicitatiebrief. In het Engels wordt een gehuwde vrouw aangesproken met "Mrs.". In alle andere gevallen gebruik je "Ms." als je het niet zeker weet. Als het om een man gaat schrijf je "Dear Mr.".Je sluit je Engelse sollicitatiebrief af met "Yours sincerely", gevolgd door jouw voor- en achternaam.

Aandachtspunten voor je Engelse sollicitatiebrief

Zoals eerder gezegd, verschilt een sollicitatiebrief in het Engels eigenlijk niet veel van een doorsnee sollicitatiebrief in het Nederlands. Toch is het verstandig om in ieder geval met de volgende punten rekening te houden:

  • Introduceer jezelf en benoem je opleiding, je werkervaring en je vaardigheden.

  • Leg duidelijk uit waarom je deze job wilt en waarom juist bij dit bedrijf.

  • Zorg ervoor dat je samen met je Engelse sollicitatiebrief een Engelse cv meestuurt.

  • Solliciteer je bij een Amerikaans bedrijf? Dan is verstandig de term "résumé" te gebruiken in plaats van "cv". De term cv wordt in Amerika enkel gebruikt voor academisch geschoolden.

  • Als je klaar bent, laat dan iemand je sollicitatiebrief nalezen.

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv