Vaardigheden op je CV vermelden?

Wanneer je reageert op een baan als conciërge op een school dan zijn goed kunnen omgaan met kinderen, geduld en ervaring met klussen erg belangrijke eigenschappen. Deze vaardigheden op je CV vermelden is in dat geval zeker aan te raden. Kijk altijd goed naar de baan waarop je solliciteert welke vaardigheden daarvoor nodig zijn. Heb je deze in meer of mindere mate, vermeld het dan. Lees de vacature goed door en kijk of jouw vaardigheden daarbij aansluiten.

Vaardigheden aanleren, aangeven

Zijn er bepaalde vaardigheden nodig voor een bepaalde baan en beschik jij daar niet over, maar ben je wel bereid om je daarin bij te laten scholen, geef dat duidelijk aan. Als jij de baan beslist wil ga er dan voor! Ook wanneer je een bepaalde cursus of studie in die richting nog niet hebt afgerond, maar jij er wel serieus mee bezig bent, vermeld het. Al deze zaken geven de potentiële werkgever een beeld over jou en je inzet.

Vaardigheden welke vermeld jij op je CV?

Bepaalde vaardigheden zijn niet specifiek voor een bepaald beroep van belang, maar zijn altijd in jouw voordeel. Denk aan het hebben van een rijbewijs, het kunnen werken op een computer. Bij vaardigheden mag je ook denken aan ervaringen uit je arbeidsverleden. Bijvoorbeeld: kan goed omgaan met mensen, kluservaring, kan prima notuleren, allemaal factoren die je van pas kunnen komen in je volgende baan. Geef alleen relevante informatie door, zodat jouw CV niet onnodig lang wordt. Kort, krachtig, duidelijk zaken vermelden die ertoe doen bij de baan waarop jij solliciteert. Zorg ervoor dat de recruiter nieuwsgierig naar je wordt en je uitnodigt voor een persoonlijk gesprek. Je kunt in je motivatiebrief vermelden dat je graag je CV mondeling wilt toelichten, maar allereerst moet je CV tip top in orde zijn, wil je daarvoor in aanmerking komen.

Vaardigheden op CV vermelden

Vaardigheden op je CV vermelden doe je heel bewust of je laat deze bewust weg. Kijk goed naar de inhoud van de baan. Ben jij een ster in het schoonmaken van je huis in een paar uren dan zal een schoonmaakbedrijf daar blij van worden, maar het voegt niets toe als jij als bankmedewerker aan de slag wilt. Geheel afhankelijk van de vacature vermeld jij jouw vaardigheden in je CV. Praat er over met anderen als je zelf geen vaardigheden kunt bedenken. Soms kennen anderen je beter dan jijzelf wat die zaken betreft. Het blijft belangrijk om te zeggen dat je alleen relevante informatie moet geven. Alleen daarin is de potentiële werkgever in eerste instantie geïnteresseerd. Komt er een persoonlijk gesprek in de vervolgprocedure dan kun je meer over jezelf vertellen als daarnaar wordt gevraagd.

Gerelateerde artikelen

Al meer dan 112.872 gebruikers maakten een cv

Met CV maker maak je snel en gemakkelijk binnen 15 minuten een onderscheidend en professioneel cv dat opvalt.

Start met CV maken

En maak 65% meer kans op een baan