CV-voorbeelden

DropDown

Filiaalmanager

StarStarStarStarStar

Filiaalmanager

Na haar studies kon Kyra in bijberoep haar intrede doen als filiaalmanager. Na een aantal jaren is ze nu klaar voor de volgende stap. Ze gebruikte de Hopkins-template om een modern, overzichtelijk cv te maken. Kyra kan alle relevante informatie op één pagina kwijt, zodat een nieuwe werkgever in één oogopslag kan zien over welke kwaliteiten ze beschikt.

Gebruik dit cv

"Ik ben een ambitieuze en gezellige filiaalmanager die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt. De afgelopen jaren heb ik me opgewerkt van barista tot filiaalmanager. Dankzij mijn uitstekende organisatorische skills draait alles goed in mijn drukke filiaal. Na vier jaar ben ik nu op zoek naar een nieuwe uitdagende baan waar ik mijn managementvaardigheden verder kan ontwikkelen."

Kyra Sombretti - Filiaalmanager

Cv-voorbeeld filiaalmanager

Inhoudsopgave

CV maken als filiaalmanager: voorbeelden en templates

Filiaalmanagers zijn ambitieuze mensen die zelfstandig kunnen werken en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Andere termen die gebruikt worden om dezelfde baan te beschrijven zijn shopmanager, filiaalmanager en, afhankelijk van het product, soms ook filiaaldirecteur of manager. Het leuke aan deze baan is dat er een ruime keuze is aan sectoren waarin je kunt werken. Meer informatie hierover vind je in de volgende paragraaf.

Voorbeeld-cv voor filiaalmanager

Voorbeeld cv - filiaalmanager

Download dit voorbeeld - Pedagogisch medewerker cv

Waar werken filiaalmanagers en wat doen ze eigenlijk?

Filiaalmanagers zijn vooral te vinden in de retailsector. Retail is het Engelse woord voor detailhandel of detailverkoop. Als je retail hoort, denk je in eerste instantie misschien alleen aan kledingwinkels. De term omvat echter ook winkels zoals boekhandels, telecomaanbieders, maar ook dienstverleners zoals kappers, banken en hotels. In feite werken bijna alle ketens met meerdere filialen er met filiaalmanagers. Dit vergroot je keuze bij het solliciteren naar een functie als filiaalmanager.

Filiaal betekent "dochter" in het Latijn. Je hebt als filiaalmanager dus leiding over een van de filialen, of dochteronderneming, van een winkelketen. Een filiaalmanager heeft een belangrijke rol en zeer gevarieerde taken. Hij of zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van een of meer filialen van een winkelketen. De taken van een filiaalmanager omvatten meestal:

  • Het maken van een werkplanning voor alle collega’s van jouw filiaal.

  • Het beheren van de afrekensystemen, zodat de verkoop van goederen soepel verloopt.

  • Het voeren van werkoverleggen.

  • Het beheren van de goederenvoorraad.

  • Het verzorgen van de winkelpresentatie, zodat dit er aangenaam uitziet voor de klanten.

  • Het analyseren van verkoop- en marketingstrategieën.

Het werven van nieuwe collega’s

Filiaalmanagers vind je in veel verschillende sectoren. Er is dus keuze genoeg. We hebben ze hieronder alle ideeën op een rijtje gezet om je te laten zien waar je kunt werken als filiaalmanager:

  • Detailhandel: hieronder vallen kledingwinkels, cosmeticawinkels, boekhandels, fietsenzaken, elektronicawinkels, supermarkten, bakkerijen, bouwmarkten, tuincentra, meubelwinkels, warenhuizen etc.

  • Horecaketens: hotels, koffie- en theehuizen, (fastfood) restaurants etc.

  • Dienstverlenende ketens: kappers, schoonheidssalons, sauna's etc.

  • Groothandelsbedrijven: Ook van een groothandelsbedrijf kun je de manager zijn van een bepaald filiaal.

Kwalificaties om een filiaalmanager te worden

Een filiaalmanager heeft een belangrijke rol binnen een winkelketen. Recruiters zijn er dan ook op uit om de juiste kandidaat te vinden. Er zijn veel verschillende manieren om aan de slag te gaan als filiaalmanager. Je kunt bijvoorbeeld gewoon solliciteren als je over de vereiste kwalificaties beschikt, maar het komt ook vaak voor dat je in een andere (lagere) functie binnen het bedrijf begint en je via werkervaring en bijscholing opwerkt tot filiaalmanager.

Hoe meer verantwoordelijkheid het bedrijf of de sector van je vraagt, hoe meer kwalificaties of ervaring de kandidaat moet hebben.

Het kan ook goed zijn dat de vacature om een specifieke opleiding vraagt. Op universitair niveau zijn er veel cursussen die je voorbereiden op een baan als filiaalmanager. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Small business en retail management

  • Small business en ondernemerschap

De meeste economische opleidingen bieden een goede basis voor het werken als filiaalmanager.

Het hebben van diploma's is belangrijk, maar goed kunnen functioneren in de praktijk is essentieel. Daarom is het belangrijk dat je optimaal gebruikmaakt van de verschillende talen die je tijdens je opleiding of vervolgopleiding leert, omdat je mogelijk te maken krijgt met internationale klanten of samenwerkingspartners. Vakken als rekenen, boekhouden, marketing en sociale studies zullen ook een waardevolle bijdrage leveren aan je werk als filiaalmanager.

Ga nuaan de slag met jouw cv!

Cv maken

Zo maak je een geweldig cv als filiaalmanager!

Het behalen van resultaten is een belangrijk onderdeel van je job als filiaalmanager. Het is dus een goed idee om in je cv te benadrukken welke doelen je eerder hebt bereikt. Het kan zijn dat je deze ervaring hebt opgedaan in eerdere relevante functies, maar ook tijdens een (afstudeer)stage of door het beoefenen van een gemeenschappelijke sport. Hiermee kun je in een paar seconden creatief laten zien dat jij de filiaalmanager bent die ze zoeken.

Als je een interessante vacature voor filiaalmanager op het oog hebt en je wilt je cv hierop aanpassen, dan is het belangrijk dat je cv elke seconde positief opvalt bij de recruiter of je toekomstige werkgever. Let daarvoor op de volgende punten::

Persoonlijke gegevens

Probeer ervoor te zorgen dat je altijd de meest recente persoonlijke gegevens vermeldt. Kleine details kunnen het verschil maken. Kloppen je huidige adres en telefoonnummer nog? Vermeld 1 telefoonnummer waar je het beste te bereiken bent. Heb je een professioneel/neutraal e-mailadres?

Persoonlijk profiel

Een persoonlijk profiel is een korte maar krachtige samenvatting van je sollicitatiebrief. Als je persoonlijke profiel positief opvalt, zullen recruiters eerder geneigd zijn om de rest te lezen. Gebruik je persoonlijke profiel om de recruiter nieuwsgierig naar je te maken.

Werkervaring en opleiding

Als je een tijdje in de detailhandel hebt gewerkt, is het handig om dit op je cv te benadrukken door je werkervaring hogerop in je cv te vermelden. In je functieomschrijvingen kun je subtiel benadrukken welke ervaring je precies hebt en welke eerdere banen je hebt gehad.

Als je pas bent afgestudeerd en nog niet veel werkervaring hebt (maar je wilt je frisse ideeën graag delen met je nieuwe team), is het handig om je opleiding en eventuele werkervaring die je hebt gehad te benadrukken.

Opmaak

De opmaak van je cv creëert, zonder iets gelezen te hebben, het eerste gevoel dat iemand heeft als hij of zij je cv ziet. Het werk van een filiaalmanager is zeer gevarieerd, maar het draait vooral om verantwoordelijkheid en professionaliteit. Zorg ervoor dat de opmaak van je cv een bepaalde verantwoordelijkheid en professionaliteit uitstraalt door te kiezen voor rustige kleuren en een overzichtelijke opmaak.

Vaardigheden

Het vermelden van relevante vaardigheden op je cv kan alleen maar een positief effect hebben op je sollicitatie. Gebruik je vaardigheden daarom strategisch door ze te beschrijven in het onderdeel Vaardigheden, maar ook door ze op te nemen in je persoonlijke profiel of in je professionele activiteiten.

Referrals

Met aan referreals kunnen je toekomstige werkgevers een andere werkgever horen praten over de positieve dingen die je meebrengt naar je nieuwe job. Vermeld alleen referrals als ze specifiek worden gevraagd in de vacaturetekst, om de aandacht van de recruiter gericht te houden op jou, je ervaring en je vaardigheden. In het voorbeeld van Kyra Sombretti's cv vermeldt ze 2 referenties zoals gevraagd in de vacaturetekst, waarmee de recruiter contact kan opnemen.

Belangrijk: informeer de referenties die je in je cv noemt altijd dat je hun contactgegevens voor dit doel gebruikt. Op die manier zijn ze er klaar voor om gebeld te worden of om een e-mail over dit onderwerp te ontvangen.

Persoonlijk profiel voor een filiaalmanager

Je persoonlijk profiel is een korte introductie van jezelf die een positief effect moet hebben op je toekomstige werkgever. Het is een soort antwoord op de vraag: wie ben je en wat zijn je sterke punten? Je persoonlijk profiel mag maximaal 3 zinnen bevatten waarin je beschrijft wie je bent, wat je graag zou willen bereiken in je nieuwe job en wat je te bieden hebt aan je nieuw bedrijf.

Camera Flash

Voorbeeldprofiel: filiaalmanager op zoek naar nieuwe uitdaging

Ik ben een ambitieuze en sociale filiaalmanager die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt. De afgelopen jaren heb ik me opgewerkt van barista tot filiaalmanager. Dankzij mijn uitstekende organisatorische vaardigheden loopt alles goed in mijn goedbezochte filiaal. Na vier jaar ben ik nu op zoek naar een nieuwe, uitdagende job waar ik mijn leiderschapsvaardigheden verder kan ontwikkelen.

Voorbeeld van Kyra Sombretti

Kyra maakt goed gebruik van haar persoonlijk profiel door een aantal vaardigheden te benoemen (organisatorisch talent en managementvaardigheden). Daarnaast geeft ze aan dat ze sociaal en klantvriendelijk is. Haar wens is om haar leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen.

Ga direct aan de slag met jouw cv!

Cv maken

Belangrijkste vaardigheden van een goede filiaalmanager

Door de juiste vaardigheden te benadrukken kun je met je cv als filiaalmanager uniek voor de dag komen. Het zijn immers je vaardigheden die je binnen een bedrijf onmisbaar maken. Hieronder bekijken we de voorbeelden die Kyra Sombretti heeft gebruikt voor haar cv als filiaalmanager.

Klantgerichtheid

Klantgerichtheid is net iets anders dan klantvriendelijkheid, maar wel nauw verwant. Met klantvriendelijkheid hecht je waarde aan de (duurzame) relatie die je als bedrijf of onderneming met je klant opbouwt. Het gaat hierbij om communicatie, oplossingsgerichtheid, assertiviteit, empathie en ook klantvriendelijkheid.

Organisatorische vaardigheden

Door goed te organiseren beïnvloed je de sfeer op je werk. Iemand die over organisatorische vaardigheden beschikt, voorkomt hierdoor stress op de werkvloer omdat er sprake van structuur is.

Stressbestendigheid

Als filiaalmanager ziet elke dag er anders uit. Je moet kunnen omgaan met de voortdurende verandering. Verrassingen mogen voor jou geen verrassingen zijn. Hiervoor is een zekere flexibiliteit nodig, waarmee je je hoofd koel kunt houden en je focus op het doel kunt houden.

Leidinggevende vaardigheden

Jij bent de eindverantwoordelijke voor het hele filiaal. Het is dus belangrijk om je team aan boord te krijgen om sa;en collectieve doelen te behalen.

Financiële vaardigheden

De omzetcijfers van het filiaal vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Hiervoor heb je financieel inzicht nodig.

Marketing communicatie

Je wilt dat klanten je zaak makkelijk kunnen vinden en er een goed gevoel aan overhouden. Dit bereik je door een goede marketing- en communicatiestrategie te hebben, zodat mensen weten wat je te bieden hebt, hoe ze je bedrijf of vestiging kunnen bereiken en wat ze daar kunnen verwachten.

Andere relevante kwaliteiten die een filiaalmanager moet bezitten zijn: communicatieve vaardigheden, een professionele servicehouding, een teamspeler zijn, je personeel kunnen motiveren, en commerciële beslissingen kunnen en durven nemen.

Je kunt alleen een uitdagende job krijgen met een geweldig cv. We hopen dat dit artikel je inspireert om snel aan de slag te gaan met je cv als filiaalmanager. Maak gebruik van onze CVmaker, waarmee je zelf een mooi, overzichtelijk en professioneel cv kunt aanmeten.

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv