Sollicitatiebrief voorbeelden

DropDown

Onderwijsassistent

StarStarStarStarStar

Onderwijsassistent

Duke template

+ Sollicitatiebrief maken

"Met een goede sollicitatiebrief kun je echt opvallen. Besteed daarom extra aandacht aan het schrijven van een impactvolle sollicitatiebrief en cv"

Sofie Janssens - Onderwijsassistent

motivatiebrief onderwijsassistent voorbeeld

Inhoudsopgave

Voorbereiding van je sollicitatiebrief als onderwijsassistent

Onderwijsassistent is een beroep waar bijna altijd vraag naar is. Sommige mensen denken daarom onterecht dat een overtuigende sollicitatiebrief onderwijsassistent niet nodig is. Maar niets is minder waar.

Een job als onderwijsassistent brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Neem je sollicitatie dan ook au sérieux door je goed voor te bereiden.

Kijk eerst naar de noodzakelijke vaardigheden die in de jobadvertentie worden benadrukt en controleer of je aan alle eisen voldoet. Denk even na over welke relevante kennis en vaardigheden je beschikt en gebruik vervolgens deze sterktes in je sollicitatiebrief. Als je twijfelt, is het handig om even te bellen met de school waar je wilt solliciteren. Hou tijdens dit gesprek pen en papier bij de hand, zodat je de opgeschreven gegevens achteraf in je sollicitatiebrief kunt gebruiken. Vergeet ook niet de website van de school te bekijken om een goed beeld te krijgen van de waarden die de school onderschrijft. Dit is nuttige informatie die je goed kunt gebruiken bij het schrijven van je sollicitatiebrief.

Het beste moment om te solliciteren als je op zoek bent naar een job als onderwijsassistent is in de maanden april tot en met juni. De meeste jobs voor onderwijsassistent worden in deze periode gepubliceerd, als voorbereiding op het nieuwe schooljaar.

Schrijven van je sollicitatiebrief als onderwijsassistent

Nadat je alle informatie voor je sollicitatiebrief hebt verzameld, kun je die verwerken in je sollicitatiebrief als onderwijsassistent. In een dergelijke functie kun je bijvoorbeeld aan de slag in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, beroepsonderwijs of volwassenenonderwijs. Afhankelijk van de school waar je solliciteert, kun je kiezen welke relevante vaardigheden je wilt benadrukken.

Sollicitatiebrief kun je verdelen in drie onderdelen: inleiding, middenstuk, conclusie.

  • Verwijs in de inleiding naar een vacature of een eventueel telefonisch interview.

  • In het middenstuk ga je in op wat je aan het bedrijf te bieden hebt. Beschrijf hier je diploma’s, vaardigheden en eventuele relevante hoogtepunten in je carrière.

  • Sluit af door de lezer te bedanken. Geef ook aan dat je uitkijkt naar feedback en dat je beschikbaar bent voor verdere toelichting. Verwijs tenslotte naar je cv.

Aandachtspunten voor je sollicitatiebrief als onderwijsassistent

Een onderwijsassistent ondersteunt de leraar tijdens de lessen. Maak in je sollicitatiebrief dus duidelijk dat je goed bent in een ondersteunende rol. Probeer dit te benadrukken met concrete voorbeelden uit eerdere jobs of stages.

  • Stel jezelf voor, noem je opleiding, je relevante ervaring en je zachte en harde vaardigheden.

  • Leg duidelijk uit waarom je deze job leuk vindt en waarom je voor die school kiest. Geef je sollicitatiebrief ook een persoonlijk tintje.

  • Laat altijd iemand je sollicitatiebrief nalezen.

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv