CV

>

Europass cv maken? Zo doe je dat

StarStarStarStarStar

Europass cv maken? Zo doe je dat

door CVMaker

 • CV
 • · October 20 2022
 • · 3 min lezen
Europass cv

Inhoudsopgave

Een Europass cv is een Europees cv dat internationaal wordt erkend in heel Europa. Dus ook in Nederland! Het doel is van een Europass cv is om het cv van alle werkzoekenden op dezelfde manier te presenteren qua, layout, formaat en structuur. Dit type cv is interessant voor werkzoekenden die willen solliciteren binnen Europa, maar niet zeker zijn of hun cv voldoet aan alle vereisten in het specifieke land. Met een Europass cv speel je het veilig en weet je zeker je cv aan alle kwalificaties voldoet.

Europass cv voorbeeld

Europass cv voorbeeld

Maak een professioneel cv!

Cv maken

Europass cv template

Wil je aan de slag met het maken van je eigen Europass cv? Dan hebben we een Europass template voor je gereed, die je kunt downloaden en gebruiken. De aanpasbare velden dien je zelf in te vullen, zie download link.

Europass cv blank

Hoe is het Europass cv opgebouwd?

Een Europass cv verschilt niet veel van het moderne cv. Als je beide curricula vitae naast elkaar legt en vergelijkt, zie je dat ze in grote lijnen met elkaar overeenkomen. Een Europass cv is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 • Persoonlijke informatie;

 • Gewenste functie / werkterrein;

 • Werkervaring;

 • Onderwijs en opleiding;

 • Persoonlijke vaardigheden.

Europass cv voor- en nadelen

Afhankelijk van waar je wilt werken, heeft het Europass cv voor iedereen verschillende voor- en nadelen. Wij zullen de belangrijkste voor- en nadelen opsommen, zodat je ze tegen elkaar kunt afwegen en zelf kunt beslissen of dit type cv wat voor jou is!

 • Het Europass cv wordt internationaal erkend door recruiters en bedrijven. Dit betekent dat ze, zodra je jouw cv openen, de layout, formaat en structuur begrijpen. Hierdoor zijn recruiters in staat om uitsluitend op de inhoud van jouw cv te concentreren;

 • Kort, krachtig en effectief presenteren van je vaardigheden, kwalificaties en capaciteiten;

 • Vooral handig voor mensen voor mensen die binnen Europa willen solliciteren.

Nadelen:

 • Lastig om op te vallen tussen de menigte;

 • Niet geschikt voor iedereen, afhankelijk van branche / sector;

 • Afhankelijk van 1 standaard template;

 • Kan onpersoonlijk overkomen;

 • Lastig om chronologische volgorde aanpassen.

Maak een professioneel cv!

Cv maken

Alternatieven die je kunt gebruiken!

Wil je opvallen en je creativiteit laten zien? Dan zijn er uiteraard alternatieven die je kunt gebruiken. Je kunt je voorstellen als je solliciteert voor een grafische functie, dat creativiteit een belangrijke rol speelt en dit terug wilt laten zien in je cv. Met een Europass cv is dit, helaas, niet mogelijk. Alternatieve cv's die je kunt gebruiken zijn:

Europass Paspoort

De meeste mensen kennen Europass van het Europass cv. Europass bestaat echter uit meer dan alleen het cv. Europass bestaat uit een mix van verschillende documenten die samen het Europass paspoort vormen. Naast het cv, bestaat het paspoort uit de volgende documenten:

 • Taalpaspoort;

 • Europass Mobiliteit;

 • Diplomasupplement;

 • Certificaatsupplement;

Taalpaspoort

Met het Europass Taalpaspoort kun je het niveau van jouw talenkennis weergeven, op basis van de internationale standaarden. Daarnaast is het mogelijk om alle certificaten en diploma’s, op het gebied van taal, die je hebt behaald op te nemen. Elke taal die je beheerst, dien je op een specifieke manier te specificeren, namelijk volgens de Europese referentiekader, Ook wel bekend als Common European Framework of Reference, of afgekort als CEFR. Hieronder een overzicht van de verschillende taalniveaus:

CERF

Europass Mobiliteit

In het Europass Mobiliteit document kun je je kennis, vaardigheden, werkervaring, stage ervaring, vrijwilligerswerk en/of academische ervaring die je in het buitenland hebt opgedaan opnemen.

Iedereen kan ervoor kiezen om het Europass Mobiliteit document te gebruiken, ongeacht leeftijd en opleidingsfase. Het is belangrijk dat je de juiste organisatie, bedrijf en/of school invult in het document.

Europass mobiliteit

Diplomasupplement

Een document waarin je je kennis en vaardigheden in beschrijft, die je hebt opgedaan tijdens je opleiding aan het hoger onderwijs. Met het Diplomasupplement maak je het voor internationale recruiters makkelijker om jouw behaalde diploma's en certificaten te begrijpen. Het Diplomasupplement wordt uitgereikt door instelling(en) zodra je bent afgestuurd aan het hoger onderwijs. Het Diplomasupplement ziet er als volgt uit:

Diplomasupplement

Maak nu je cv!

Cv maken

Certificaatsupplement

Het Certificaatsupplement is hetzelfde document als het Diplomasupplement en is bedoeld om recruiters te helpen om je behaalde diploma's en certificaten te begrijpen. Waar het Certificaatsupplement verschilt van het Diplomasupplement is dat het Certificaatsupplement specifiek is bedoeld voor het beroepsonderwijs. Je kunt een certificaat aanvragen zodra je je diploma hebt gehaald.

Certificaatsupplement

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op October 20 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv