Opleidingen op je CV vermelden

Ga je de opleidingen op je CV vermelden of niet? Een andere vraag die in je op kan komen is of je eerst je werkervaring plaatst of eerst je opleidingen. Het is in ieder geval belangrijk dat je de opleidingen die je hebt gevolgd (en hebt afgerond) goed op je CV plaatst. Of je eerst je werkervaring of opleidingen plaatst, hangt af van het aantal jaren werkervaring dat je hebt. Je opleidingen dienen hoe dan ook op je CV vermeld te worden, zodat je toekomstige werkgever een beeld heeft van wat je allemaal kent.

Je gaat een CV maken en dan is het van belang dat je een duidelijke structuur hanteert. Stel jezelf daarbij de vraag wat maakt mij een interessante kandidaat? Is mijn werkervaring interessant of toch de opleidingen die ik heb afgerond? Hoe denk je dat een werkgever naar je CV zal kijken? Als de opleidingen die je hebt gevolgd interessant zijn voor je werkgever, plaats dan eerst je opleidingen.

Opleidingen teruglopend (omgekeerd chronologisch) op CV

Meestal gebruik je op een CV de teruglopende volgorde. Je zet onder het kopje opleidingen bovenaan de opleiding of de cursus die je als laatste hebt gevolgd. Dan zet je de opleiding die je daarvoor hebt gevolgd, etc. Aan de linkerzijde plaats je de maanden en/of jaren wanneer je de opleiding hebt gevolgd. Vervolgens geeft je aan de rechterzijde informatie over de inhoud van de opleiding. Dit kan bijvoorbeeld een vakkenpakket zijn. Het kan ook de minor zijn die je hebt gevolgd bij het afronden van je opleiding. Een speciale verdieping kan namelijk ook interessant zijn voor een werkgever.

Chronologisch CV en opleidingen

Als je de keuze maakt voor een chronologisch CV, dan ga je je opleidingen op chronologische volgorde van de activiteiten plaatsen. Hierbij rangschik je de opleidingen van de laatst genoten naar de eerst gevolgde opleiding. Bij de indeling van je CV plaats je de opleidingen echter boven je werkervaring.

Geen opleidingen gevolgd, wat nu?

Het kan zijn dat je nog geen opleidingen hebt gevolgd. Dit is geen ramp, er zijn altijd werkgevers op zoek naar mensen die nog studeren of naast hun werk een opleiding willen volgen. Misschien heb je wel ervaring en is dit voor je toekomstige werkgever voldoende

Gerelateerde artikelen

Al meer dan 112.872 gebruikers maakten een cv

Met CV maker maak je snel en gemakkelijk binnen 15 minuten een onderscheidend en professioneel cv dat opvalt.

Start met CV maken

En maak 65% meer kans op een baan