CV

>

Besteed voldoende aandacht aan de layout van je cv

StarStarStarStarStar

Besteed voldoende aandacht aan de layout van je cv

door CVMaker

 • CV
 • · July 13 2023
 • · 2 min lezen
layout cv

Inhoudsopgave

Ben je bezig met het maken van een cv? Bedenk dan dat niet alleen een goede inhoud van belang is. Een goede lay-out of vormgeving is zeker zo belangrijk. Een niet overzichtelijk cv wordt door veel recruiters immers direct terzijde gelegd. Wil je een reële kans maken om op te vallen tussen de vele sollicitanten? Dan is zowel een goede inhoud als een goede lay-out van levensbelang. Als je het lastig vindt om een goede lay-out te kiezen, neem dan een kijkje tussen onze cv voorbeelden en kies eentje die het beste bij je past.

Tips voor een goede lay-out

 • Gebruik een klassieke en stijlvolle lettertype. Door niet te kiezen voor de veel gebruikte lettertypes Times Roman en Arial kun je je onderscheiden van andere sollicitanten. 

 • Voorzie je cv van afbeeldingen die passen bij de functie die je ambieert. Je kunt een afbeelding als achtergrond gebruiken. Ook kun je tabellen, grafieken en een pasfoto toevoegen. Bedenk dat overdaad schaadt. Het moet wel een overzichtelijk cv blijven. Door goed gebruik te maken van passende afbeeldingen kun je opvallen tussen de vele cv’s die recruiters onder ogen krijgen.

 • Door een foto toe te voegen wordt je cv persoonlijker. Zorg wel voor een passende foto. Met een grappige vakantiefoto of charmante selfie val je weliswaar op, maar je maakt hoogstwaarschijnlijk niet de juiste indruk. Kies dus voor een passende, professionele foto.

 • Eenvoud bevordert de overzichtelijkheid. Maak dus een eenvoudige lay-out met ruime marges. De overzichtelijkheid van de tekst wordt ook beter als je tussenkopjes gebruikt, want tussenkopjes geven aan waar welke informatie te vinden is op je cv.

 • Maak gebruik van duidelijke rubrieken in je cv. Gebruikelijk zijn de volgende rubrieken: Persoonsgegevens, Opleidingen, Cursussen/Vaardigheden/Talenkennis, Overige activiteiten en interesses. Wil je meer weten over een overzichtelijke rubrieksindeling? Op het internet vind je diverse sjablonen.

 • Zorg dat er voldoende witregels zijn tussen de verschillende rubrieken. De lezer van je cv moet immers kunnen zien welke informatie bij elkaar hoort. Een cv met witruimtes op de juiste plaatsen maakt een overzichtelijke en verzorgde indruk. 

 • Je kunt ook overwegen om gebruik te maken van bullet points. In dit artikel worden ze ook gebruikt. Dankzij de bullets kun je veel informatie overzichtelijk weergeven. In je cv kun je bullets bijvoorbeeld gebruiken om de vakken van je gevolgde opleiding of de verschillende cursussen die je hebt gevolgd overzichtelijk en met gebruik van weinig woorden te vermelden.

 • Wil je opvallen door kleuren te gebruiken? Bedenk dan dat donkere kleuren je cv minder leesbaar kunnen maken, terwijl felle kleuren pijnlijk kunnen zijn voor de ogen. Overdadig kleurgebruik kan de overzichtelijk van je cv schaden. 

 • Gebruik alleen kleuren als het past bij de functie die je ambieert. Vaak kun je dus volstaan met het gebruiken van zwarte letters op een witte ondergrond.

Makkelijk en snel een professioneel cv maken, begin direct

CV maken

Het belang van een verzorgd cv

Een verzorgd cv is duidelijk, overzichtelijk en goed leesbaar. Bovendien vind je in een verzorgd cv geen typefouten, en grammaticale slordigheden, spelfouten. Een verzorgd cv nodigt uit tot lezen. Een onverzorgd, onoverzichtelijk cv leidt al snel tot gebrek aan belangstelling. Recruiters nemen dan niet de moeite om je cv te lezen. Natuurlijk wil je voorkomen dat je cv snel in de prullenmand verdwijnt. Zorg daarom voor een duidelijk en overzichtelijk cv zonder spelfouten.

Overweeg om je cv te laten checken door het iemand te laten lezen. Wellicht spoort hij fouten op of geeft hij nuttige tips. Het is niet onwaarschijnlijk dat bepaalde fouten of onregelmatigheden je zelf niet zijn opgevallen. Het laten checken van je cv kan dus leiden tot een (nog) beter verzorgd cv.

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op July 13 2023

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv