CV

>

Volgorde van informatie op cv

StarStarStarStarStar

Volgorde van informatie op cv

door CVMaker

  • CV
  • · July 13 2023
  • · 1 min lezen
Volgorde van informatie op CV

Inhoudsopgave

De volgorde van informatie op je cv is van groot belang. De werkgever of recruiter wil een goed beeld hebben van wie je bent en wat je allemaal kunt. Je ervaringen zijn daarbij van groot belang, maar ook welke diploma’s je hebt behaald. De eerste indruk is daarom ook belangrijk en je gaat hier als sollicitant ook op inspelen. Je wil namelijk dat de werkgever een goed beeld heeft van jou en je uitnodigt voor een gesprek. Zet daarom de meest waardevolle informatie bovenaan je cv. Het is van belang dat direct opvalt wat je goed kan en dat de recruiter graag verder leest wie je bent en wat je hebt gedaan. Je wekt dus interesse bij een recruiter als je kiest voor een goede volgorde van informatie op je cv.

Makkelijk en snel een professioneel cv maken, begin direct

Cv maken

Volgorde van informatie op je cv kiezen

Je wil je kansen vergroten en daarom besteed je genoeg aandacht aan de volgorde van informatie op je cv. Je maakt daarbij een proces door van selecteren, wat is interessant en wat niet? Wat moeten anderen over je weten? Je motivatie is bijvoorbeeld van groot belang, maar ook je vaardigheden die aansluiten bij de functie waar je voor solliciteert. Een recruiter zal ook op deze manier je cv bekijken, hij zal focussen op bepaalde punten en als je alles overzichtelijk hebt aangeboden, kan dat proces sneller doorlopen worden.

Relevante informatie op je cv

De volgorde van informatie op je cv is van belang, maar waar let je op?

  • Relevante informatie moet op je cv worden vermeld. Wat vind jij van belang dat een werkgever van jou weet, zodat de kans groter is dat je wordt aangenomen voor een bepaalde functie?

  • Opleidingen en werkervaring zijn van groot belang op je cv.

  • Een goede structuur is ook belangrijk, als je bijvoorbeeld al meerdere jaren werkervaring hebt, dan is het van belang om je laatste / huidige functie eerst te vermelden. Een werkgever kan dan beter beoordelen of je voor deze functie geschikt bent of niet.

Als je nog niet zoveel ervaring hebt, is het van belang dat je laat zien wat je goed kunt. Een diploma is daarbij van belang, maar ook wanneer je stage hebt gelopen kun je duidelijk aangever waar je stage hebt gelopen, wat je onderzocht hebt en wat de resultaten waren.

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op July 13 2023

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv