Foto op het cv vermelden?

Een foto op je cv vermelden bij de sollicitatie, wel of niet doen? De vraag is of het wel professioneel is om een foto op je cv te vermelden? De laatste tijd is er veel veranderd in wat zo hoort en wat niet. Een aantal jaren terug was het ongebruikelijk, maar tegenwoordig is het toevoegen van een foto aan je cv een meerwaarde. Bedrijven kunnen op internet en met name op social media veel informatie vinden over sollicitanten. Een foto toevoegen aan je cv is daarom niet langer meer uitzonderlijk. Als je een nette foto toevoegt, word je ook beter onthouden. Je valt meer op en dat kan precies het verschil maken tussen wel of geen uitnodiging krijgen voor een sollicitatiegesprek!

Voordelen foto op je cv

Er zijn verschillende voordelen als je een foto op je cv vermeldt:

  • Je cv wordt beter onthouden, men heeft een gezicht bij wie je bent. Als er een naam valt weten de betreffende mensen vaak beter over wie het gaat, omdat je opvalt met een foto op je cv.
  • Je cv valt beter op, want de meeste mensen sturen (nog) geen foto mee.
  • Je maakt vaak een goede eerste indruk, je hebt niets te verbergen, je laat namelijk eerlijk zien wie je bent.

Welke foto vermeld je op je cv?

Als je een foto toe wilt voegen aan je cv, denk er dan heel goed over na welke foto je kiest. Kies geen vakantie- of vrijetijdsfoto. Hierdoor maak je geen goede eerste indruk binnen het bedrijf waar je wilt werken. Een neutrale foto is beter, dat kan een pasfoto zijn met een professionele uitstraling. Een glimlach op een foto is niet verboden, een spontane lach zorgt voor een goede indruk!

Wel of geen foto toevoegen aan je cv?

Het toevoegen van een foto aan je cv kan voordelen hebben, maar er bestaat ook een kans dat er sollicitanten uitgekozen worden op basis van het uiterlijk. Daarnaast kan een foto ook afleiden van de inhoud van je cv. De keuze is aan jou. Jij kunt heel persoonlijke redenen hebben om al dan niet een foto toe te voegen aan je cv. Wil je opvallen tussen alle andere sollicitanten en een goede eerste indruk maken? Kies dan voor een foto op je cv. Neem de tijd om de juiste foto te kiezen. Verzend vervolgens je sollicitatiebrief met je cv en foto.

Gerelateerde artikelen

Al meer dan 112.872 gebruikers maakten een cv

Met CV maker maak je snel en gemakkelijk binnen 15 minuten een onderscheidend en professioneel cv dat opvalt.

Start met CV maken

En maak 65% meer kans op een baan